2. marts 2024

Endnu engang : Lad bilen få en pause, hvis du besøger Orø på mandag, hvor der er kongelig visit. Foto: Jesper von Staffeldt

Endnu engang : Lad bilen få en pause, hvis du besøger Orø på mandag, hvor der er kongelig visit. Foto: Jesper von Staffeldt

Det bliver ikke nemt at være nysgerrig, hvis man vil se Regentparret under besøget på Isefjordens perle mandag.

Fredag blev hele Brøndevej fra færge til Orø skole og dele af Bygaden overbroderet med skilte med ‘Parkering & stopforbud’.

I praksis betyder det, der er knap en kilometer fra Orø havn, hvor regentparret går i land til den nærmeste parkeringsplads, som er foran Brugsen og ved Orøhallen. Og her bliver der nok trængsel af de firhjulede. Så her på Holbaekonline.dk vil vi gerne gentage vores opfordring fra forleden: Lad være med at bruge bilen, brug i stedet apostlenes heste eller en cykel.

Der er begrænset med p-pladser på Holbæk-siden ved Orø-færgen. Så folk der skal til Orø, må nok regne med at skulle parkere længere væk, f.eks. på den store parkeringsplads på den anden side af Havnevej. Men selvom man lader bilen stå, er det langt fra sikkert, at man kan komme med Holbæk-Orø færgen. For et par af afgangene er allerede udsolgt mandag, bl.a. fordi den samlede verdenspresse og Holbæk Garden skal med færgen til Orø. Men det har vi også råd for; Hvis man tager turen til Hammer Bakke, så sejler Østre Færge hver vej tre gange i timen. Så kan man jo sætte bilen ved Hammer Bakke og tage en cykel med. Man kan iøvrigt leje cykler ved Ø-kontoret.

3 thoughts on “Kongeligt besøg: Stop og parkeringsforbud på Orø

 1. Puh, i det mindste blot stop og parkerings forbud – havde frygtet der helt ville være spærret, så man skulle køre uden om hist og her – så det er blot en mindre gene en vi kan leve med alle sammen håber jeg… for det er jo ikke hverdag vi får Regentparret på besøg 🙂

  Det bliver så godt!

 2. Sidste nye søndag 2.6. formiddag. Herrens vegne er uransagelige, det er Holbæk kommunes også. Da jeg i dag som sædvanlig kørte ud for at lufte mine hunde ved Nørrestænge , så jeg Parkering & stopforbudsskiltene fra Orø skole og ud til Mejeriet tilsyneladende var fjernet. Men om de kommer op igen inden regentparrets besøg , tør vi her på Holbaekonline.dk ikke udtale os om.

 3. sidste, sidste nye : Må man nu parkere
  fra mejeriet og ned til Orø skole ?. Tja jeg spurgte 5 personer ved Orø Brugs om dette, nogle var i tvivl og en sagde til mig : Et parkerings/stopforbud ( med en pil som peger begge vegne ) gælder til næste gadehjørne, ifølge færdselsloven. Men hvor er næste gadehjørne ? Ved Brugsen eller ved Bygaden ?
  Det kan i teorien også være drengestreger, men Deres udsendte kunne ikke se skilte der lå og flød i umiddelbar nærhed.
  Vi har kontaktet formanden for klima- og miljø om sagen , og venter på svar

Comments are closed.