26. februar 2024

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen
Det bliver sværere og sværere at være ryger. Nu har DSB har besluttet at indføre totalt rygeforbud – også på perronerne på landets stationer.

DSB har nemlig besluttet, med virkning fra 1. juli 2014, at indføre totalt røgfri arbejdsplads. Ifølge en pressemeddelelse er beslutningen truffet “som led i at gøre DSB til en sund virksomhed med et sundt miljø og arbejdsmiljø for både kolleger og kunder”.

Banedanmark bakker op om forbuddet, så de fælles områder på perroner og stationer bliver omfattet af rygeforbuddet.

Svært at være ryger – og kunde i DSB
I 2007 besluttede DSB at gøre alle tog røgfri. Dengang var der mange rygere, som blev sure over, at det ikke længere var muligt at ryge på togrejsen, ikke engang på de længere rejser.

Men nu strammer DSB altså reglerne yderligere og indføre totalt rygeforbud på alle DSB’s områder fra juli 2014 næste år – og det gælder også perronerne. Fremover må rygerne altså stille sig op udenfor DSBs matrikel, hvis de vil nyde den lovlige og skat og afgiftsbelagte tobak inden rejsen.

Heller ikke på Holbæk Station må man ryge efter 1. juli 2014. Foto: Rolf Larsen.

Ikke-rygerne vil have rygeforbud
Ifølge DSB, så har en kundeundersøgelse fra juni 2012 vist, at hele 70% af ikke-rygerne ønsker enten et totalt rygeforbud eller
særlige ryger-zoner.

– Med beslutningen om et røgfrit DSB ønsker vi at imødekomme ønsket fra mange af vores kunder samt at følge
tendensen med røgfri områder hos andre offentlige og private virksomheder. Vi ønsker et sundt DSB – også på dette område. Vi har besluttet Røgfrit DSB fra 1 juli næste år, så der er har tid til at vænne sig til de nye forhold. Vi oplever i dag rygeforbud på offentlige steder som tog, fly, sygehuse og de fleste offentlige bygninger, lige som, at enkelte kommuner har planer om at blive fuldstændigt røgfri, siger kommerciel direktør Susanne Mørch Koch.

DSB vil informere kunderne i detaljer om de nye regler inden forbudet indføres til næste sommer, og internt tilbyder DSB rygestop-kurser til alle ansatte allerede fra august i år og i løbet af det næste år vil der blive udarbejdet andre særlige tilbud til ansatte.