2. marts 2024

Restaurant SuRI i Holbæk samler ind til Kræftens Bekæmpelse med en gourmet weekend. PR Foto: Ricky John Molloy.

Restaurant SuRI i Holbæk er udgangspunktet for en ny kogebog. PR Foto: Ricky John Molloy.
I morgen kommer en ny kogebog i handlen med retter, fortællinger og billeder fra det nordvestsjællandske.

I efteråret 2011 fik restaurant SuRIs hjemmeside taget nye billeder. Det var fotograf Ricky John Molloy, som stod for billederne og dem blev SuRIs indehaver Henrik Nielsen så begejstret for, at det gav ham idéen til at lave kogebogen ‘Mellem himmel og bord’.

Der er ikke tale om blot endnu en ny kogebog, men om en bog, der også er en visuel fortælling om passionerede mennesker, der brænder for det, de arbejder med. En fortælling om forædling, kærlighed til gode råvare, maden, glæden ved at skabe og at gøre en forskel. Alt sammen foreviget og bundet sammen af et utroligt smukt billedgalleri. En smuk fortælling om en dansk egn og passionen for de lokale danske råvarer. En fuldendt fortælling garneret med skønne madopskrifter.

Bogen er bygget op som en tur rundt i det Nordvestsjællandske område, forklarer Henrik Nielsen.

– Vi besøger vores leverandører, vi kommer med opskrifter baseret på de råvarer vi møder på vejen, og vi strækker ben ved nogle af egnens spændende steder. Men det er også en bog som fastholder hverdagen og festen på SuRi, fortsætter Henrik Nielsen. I køkkenet, restauranten, i baglokalet, når der er travlt, når der er stille, og når vi slapper af. Når vi er 101 procent fokuserede. Det har været en fantastisk rejse og et inspirerende samarbejde med fotograf Ricky John Molloy, slutter Henrik Nielsen.

‘Mellem himmel og bord’ en visuel fortælling om landskabet, egnen og alle de dedikerede leverandører, der dagligt sørger for at producere og levere de unikke råvarer, der er fundamentet i restauranten og køkkenet. Leverandørerne er en del af fortællingen om Restaurant SuRi, som i marts i år blev vinder af Local Cooking med retten ”Fjorden og jorden”.

Fotografen Rickt John Molloys har formået at fastholde de gyldne øjeblikke og hans billeder gør det til en oplevelse i sig selv blot at bladre i bogen.

Opskrifterne i bogen er gennemarbejdet og forklaret grundigt, så læseren også selv kan lave de mange retter.