26. februar 2024

Fodboldspillerne i Holbæk Kommune, kan nu se frem til at få to nye kunstgræsbaner.

Mandag besluttede Udvalget for Kultur og Fritid, at der skal etableres en kunstgræsbane i Mørkøv. Dermed er der kunstgræsbaner på vej til både Tølløse og Mørkøv. I forvejen er der to kunstgræsbaner i kommunen, én på Borgmestergårdsvej i Holbæk og en i Tuse. Med de to nye baner har ingen fodboldklub vil have mere en 12 km til en kunstgræsbane.

De eksisterende baner er så populære, at der er kamp om at få spilletid.

– Særligt de mindste spillere får glæde af, at vi få flere baner tæt på de klubber, hvor de hører til. Det kan være svært at få træningstiderne til at gå op, hvis man skal køre langt frem og tilbage hver gang. Med de to nye baner bliver det noget nemmere, siger Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Flot indsats af foreningerne
Tølløse BK og foreningerne i Mørkøv har selv lagt et stort arbejde i at skaffe penge og koordinere arbejdet omkring de nye baner.

– Det har været en fornøjelse at se det engagement og flid, folkene bag de to projekter har langt i arbejdet. Uden de stærke lokale bidrag var det ikke muligt at realisere de to projekter, fortæller Emrah Tuncer.

Tølløse BK har blandt andet hentet 750.000 i tilskud fra DBU, og Holbæk Kommune har tidligere besluttet at støtte projektet med 1 million kroner. Foreningerne i Mørkøv har selv rejst 1,7 millioner til deres kunstgræsbane, og nu ser det ud til, at Holbæk Kommune bevilger et større beløb, der er nødvendigt for at etablere banen, og som ikke hentes hjem fra eksterne fonde.     

Den 15. maj tager byrådet endelig stilling til, om pengene til banen i Mørkøv skal bevilliges.

Emrah Tuncer forventer, at begge kunstgræsbaner er klar om et års tid:

– Vi regner med at projekterne bliver sat i gang i løbet af sommeren, og at vi inden for et års tid kan fordoble kapaciteten af kunstgræsbaner og dermed få mindst dobbelt så mange træningspas og kampe i vinterhalvåret.