Sparede lockout-millioner skal blive i folkeskolen

De penge som kommunen sparer under lockouten af lærerne, skal blive i folkeskolen.. Foto: kmb43xgame.


Konstitueringsgruppen i Holbæk Byråd melder nu ud, at de mange millioner som kommunen sparer ved ikke at udbetale løn og pensioner til de lockoutede lærere, skal blive i folkeskolen.

Det fastslår formanden for Udvalget for børn, Agnete Dreier (SF) efter at have drøftet sagen med sine kollegaer i Dansk Folkeparti, De Radikale, Konservative, Liberal Alliance, Venstre og løsgænger Jens Munch Steensgaard,

– Det er vigtigt at understrege, at lockouten ikke er en spareøvelse. Vi er ærgerlige over de besværligheder som vores børn og deres forældre oplever i disse dage som følge af konflikten. Vi er meget optaget af, at vores børn og unge undervises og får den kvalitet, som er afgørende for at sende dem videre fra folkeskolen med de rette færdigheder. Derfor er vi enige om, at de eventuelt sparede midler i forbindelse med konflikten, bliver i folkeskolen og investeres i tiltag, der kan understøtte vores folkeskole, forklarer Agnete Dreier.

Lærerne skal undervise ekstra efter konflikten
Agnete Dreier oplyser, at lærerne efter konflikten skal undervise ekstra timer for at sikre, at kommunen leverer minimumstimetallet for vores elever. Og det skal lærerne have løn for.

Hvordan det endelige regnestykke kommer til at se ud er endnu usikkert.

– Vi har ikke overblik på nuværende tidspunkt over, hvad der eventuelt kan være at sparede midler. Det overblik kommer først et stykke tid efter lockouten er afsluttet og der er foretaget beregninger af, hvad vi skal bruge af midler på erstatningsundervisninger mv. Vi ønsker imidlertid klart at signalere, at eventuelt sparede midler under alle omstændigheder bliver på området og tilgår folkeskolen.

Hvad de eventuelt sparede midler skal bruges til helt konkret vides endnu ikke.

Denne artikel er publiceret den 4. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply