25. februar 2024

Knap 700 deltog i torsdagens demonstration. Foto: Rolf Larsen.

Knap 700 deltog i torsdagens demonstration. Foto: Rolf Larsen.

Knap 700 var med da lærerne torsdag eftermiddag gik i demonstration gennem Holbæk.

Demonstrationen startede på Markedspladsen klokken 15.00 og gik derefter gennem Ahlgade, for ca. tre kvarter efter starten, at ankomme foran kommunens administrationsbygning på havnen.

Demonstrationen var så lang, at den strakte sig over mere end halvdelen af Ahlgade.

Under demonstrationen blev der sunget, spillet musik, råbt slagord og viftet med de mange skilte og bannere, som på både alvorlig og humoristiske måder gjorde opmærksom på lærernes holdning til den igagnværende konflikt med Kommunernes Landsforening.

Bl.a. var der skilte med ‘Sexualundervisning vs De Unge Mødre’ (med henvisning til et meget populært reality-program på tv), ‘Kristendomsundervisning – spørg præsten, imamen og rabbineren’.

Ikke alle var lige venligt stemt overfor de demonstrerende lærere. Flere steder forsøgte bilister at køre ind i demonstrationen i et forsøg på at komme forbi. En enkelt bilist blev så vred over, at han ikke kunne komme forbi med det samme, at han steg ud af bilen og gav sig til at råbe af demonstranterne. Men de mange lærere lod sig ikke gå på og hev den pædagogiske side frem og lod ham råbe op.

Foran administrationsbygningen gav demonstrationen sig til at synge og råbe slagord, inden den officielt blev opløst af formanden for Holbæk Lærerkreds Jens Rohrberg. Herefter gik lærerne til Hal-E længere nede på havnen for at få en kop kaffe eller en øl, høre taler og snakke sammen.

Web-TV: Lærerne demonstrerede i Holbæk

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.