Lærerne har størst opbakning

Et flertal sympatiserer med skolelærerne i den aktuelle konflikt med Kommunernes Landsforening, som ser ud til at ende med lockout. Så må lærerne lade kridtene ligge. Foto: kmb43xgame.


I den igangværende konflikt mellem lærerne og Kommunernes Landsforening, er det lærerne, som får den største sympati.

En Gallup-måling som Berlingske har fået lavet og som blev offentliggjort i fredags viser, at 39 procent af danskerne sympatiserer mest med lærerne, mens 24 procent sympatiserer mest med Kommunernes Landsforening.

Ifølge Arbejdsmarkedsforsker og professor på Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, er sympatien for lærerne bl.a. et udtryk for, at at detar været ‘klodset’ at have forhandlinger om en folkeskolereform kørende samtidig med overenskomstforhandlinger og han mener, at mange oplever, at der ikke har været tale om en reel forhandling og det bryder de sig ikke om.

Søndag morgen viste en afstemning på Holbaekonline.dk, at et stort flertal havde sympati for lærerne. Grafik: Rolf Larsen.


På Holbaekonline.dk har vi i de seneste dage haft en afstemning kørende blandt vores læsere og den viste søndag morgen også, at sympatien ligger hos lærerne. 67% af de afgivne stemmer var til fordel for lærerne, mod 33%, der havde størst sympati for KL.

Lærerne og Kommunernes Landsforening har i den seneste tid forhandlet ny overenskomst, men forhandlingerne er brudt sammen, hovedsageligt på spørgsmålet om lærernes arbejdstid. Kommunerne har varslet lockout af lærerne. En lockout der med stor sandsynlighed træder i kraft i morgen, og som for alvor vil kunne mærkes, når elevernes påskeferie slutter tirsdag.

Men hvem har din sympati? – skriv din mening om konflikten under denne artikel.

Denne artikel er publiceret den 31. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Jens Kristensen

    Jeg holder med eleverne.

  • Hanne Duelund Larsen

    Det er tydelig mangel ved den “undersøgelse”, at eleverne slet ikke er opfattet som en “part” i hele dette cirkus.

    Så jeg er absolut enig med Jens.

Leave a Reply