16. juli 2024

Den lokale idrætsforening IF Ryttergården, er med i konkurrencen om at blive årets idrætsforening.

Det er Danmarks Idræts-Forbund, der står bag prisen, som udover titlen også består af 100.000 kroner.

I alt er fem idrætsforeninger nomineret til prisen.

For at komme i betragtining til prisen skal foreningen understøtte DIF’s politiske program ’Idræt for alle’ og det betyder at foreningen skal:

– Arbejdet for at skabe en mangfoldighed af fleksible tilbud, der kan tiltrække og fastholde især voksne motionister og teenagere.
– Arbejdet for at styrke mangfoldigheden i rekrutteringen af frivillige på tværs af køn, alder, uddannelse og baggrund.
– Arbejdet for at styrke idrættens samfundsmæssige ansvar ved at skabe en større synlighed af og forståelse for, hvor meget idrættens daglige aktiviteter og tilbud er værd for samfundet.
– Arbejdet for at værne om og styrke mangfoldigheden i idrætten. F.eks. ved at optage nye idrætstendenser eller arbejdet med nye måder at organisere idrætten på.

IF Ryttergården er en idrætsforening for psykisk sårbare mennesker og den har i ca. 14 år har den stået for idrætsaktiviteter, socialt samvær og stævner for gruppen.

Idrætsmedarbejder i IF Ryttergården, Søren Schmidt er glad for anerkendelsen:

– Det betyder utrolig meget. Man bliver da lidt stolt. Vi har rigtig mange aktiviteter både om dagen og om aftenen. Samtidig har vi arbejdet meget med at rekruttere frivillige internt i foreningen og uddanne dem til hjælpeinstruktører, siger han om baggrunden for nomineringen, siger Søren Schmidt.

Også Holbæk Kommune har bemærket foreningens store arbejde for en gruppe mennesker, der til tider har sværere ved at leve det aktive liv end alle andre.

– IF Ryttergården lever på allerfineste måde op til kerneværdierne i vores politik; nemlig, at tilbuddene skal komme alle kommunens borgere til gode. Derfor er det også fortjent, at de er nomineret til den fine pris, siger Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur- og Fritid i Holbæk Kommune.

Udover IF Ryttergården er også Middelfart Badminton Klub, Silkeborg GF, Solrød Taekwondo Klub og Århus Klatreklub nomineret til prisen som årets idrætsforening.

Vinderen kåres i forbindelse med Danmarks Idræts-Forbunds årsmøde den 4. maj.