26. februar 2024

Lærernes Centralorganisation fremlagde i dag et nyt forslag til forhandling Kommunernes Landsforening. Ifølge det nye forslag, skulle strandede forhandlinger genoptages med deltagelse af internationale eksperter på skoleområdet.

Ifølge Politiken.dk nævnes Andreas Schleiser fra OECD, canadieren Ben Levin, der har ændret det canadiske skolesystem med stor succes eller Passi Sahlberg fra Finland – eksperter som også regeringen og KL kender og benytter.

Lærernes nye udspil indeholder også et forslag om, at udskyde deadline for forhandlingerne til skoleåret 2014/15 til efter den nye skolereform er på plads.

Men Kommunernes Landsforening afviser blankt at deltage.

– Dette er det ottende forslag fra Anders Bondo, som hedder noget andet, men indholdsmæssigt dækker over det samme, nemlig at arbejdstidens anvendelse skal forhandles og aftales med lærernes fagforening. Det er den samme model, som KL har afvist i forligsinstitutionen, siger KLs forhandler Michael Ziegler og understreger, at KLs hovedkrav er, at arbejdstiden ikke skal være et spørgsmål for fagforeningen.

Med KLs kontante afvisning fredag eftermiddag, er chancerne for at afværge lockouten af lærerne blevet endnu mindre. Lockouten kan træde i kraft 1. april.