2. marts 2024

Holbaekonline.dk har modtaget nedestående læserbrev fra byrådsmedlem Rasmus Brandstrup Larsen (V):

Skolestrukturen er en SUCCES, eller hvad?

Da byrådet i Holbæk Kommune vedtog ny skolestruktur var mange nervøse, frustrerede, forventningsfulde, negative eller positive. Men mest af alt var elever, lærere, forældre og politikere spændte.

Intet var som det var engang og alle ville komme til at opleve forandringer. Nogle ville opleve små forandringer andre store forandringer.

Efter den netop afsluttede dialogrunde i de nye skoledistrikter kan politikerne gøre status. For selvom skolestrukturen stadig er forholdsvis ny, så oplever vi politikere at der generelt er positivitet.

Nogle af os har vidst det længe, for på vores månedlige møder i børneudvalget besøger vi netop vores institutioner og dermed også vores skoler. Besøgene der bekræfter, ligesom dialogrunden at vi gjorde det rigtige.

Selvom man skal passe på med at konkludere ting, så er min foreløbige konklusion at skolestrukturen er en SUCCES, selvom der selvfølgelig er ting der skal gøres bedre. En af de ting der pt. arbejdes med, er at styrke skolebestyrelsernes rolle og skolernes råderum.

Venstre og resten af flertalsgruppen tog ansvar og tog den svære beslutning at lave skolestrukturen om.

Jeg glæder mig over at være med i en flertalsgruppe som tog skridtet og valgte at få 20 millioner til at lave en bedre folkeskole med.

Rasmus Brandstrup Larsen
Byrådsmedlem i Holbæk Kommune (V)
Børneudvalget