15. april 2024

Holbaekonline.dk har spurgt Enhedslisten i Holbæk, om de kunne finde på, at pege på John Harpøth (DF) som ny borgmester efter det kommende kommunalvalg.

Dansk Folkeparti meldte tidligere på ugen ud, at de er ‘klar til at tage kampen op for at erobre Borgmesterposten efter Søren Kjærsgård’.

Også Socialdemokraterne ser gerne en ny borgmester.

En af de måder det kan ske på, vil være hvis Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti finder sammen – evt. med støtte fra Enhedslisten.

På spørgsmålet om Enhedslisten vil kunne stemme på John Harpøth som borgmester, hvis partiet bliver valgt ind i byrådet til november svarer partiets kontaktperson Birgitte Nybo Jensen:
– Enhedslisten har det principielle synspunkt, at vi ikke støtter personer, men politik.
Vedr. DF i Holbæk kommunalbestyrelse, så har Enhedslisten været stærke modstandere at den politik, som det nuværende flertal har ført – med DFs støtte -også på trods af, at der på det miljøpolitiske område har være enkelte fine initiativer.

– Vi er overbevist om, at vi bliver repræsenteret i Kommunalbestyrelsen efter kommende valg, og er derfor også startet vores sonderinger i relation til et kommende valgteknisk samarbejde. Dette arbejde er først lige startet og vi kan derfor endnu ikke vurdere, hvor bredt dette samarbejde bliver. Et element i disse drøftelser er selvfølgelig også en kommende konstituering. Det er vores forventning, at dette samarbejde vil bygge på et opgør med grundholdningen i den nuværende politik. Så det vil vise sig, hvem vi kan støtte, slutter Birgitte Nybo Jensen.

Enhedslistens spidskandidat til det kommende kommunalvalg er i øvrigt den 54 år-årige lærer Karen Thestrup Clausen.

[yop_poll id=”2″]