Verdensberømte hip hop’ere indtager Holbæk

Ungdomsfestival kickstartes med Hip hop-event med 14 kunstnere fra Congo, Vietnam og Egypten.

Vietnamesiske breaks og congolesiske solostunts. Egyptisk revolutionsrap og kajerystende dans fra Danmark. Det er de hidsige ingredienser i den hæsblæsende hip hop-event HIPHOPUTOPIA, som folkeskolens ældste elever får glæde af at opleve på Elværket i Holbæk den 21.marts.

Center for Kultur og Udvikling og Holbæk Kommune har inviteret 14 professionelle hip hop- kunstnere fra Congo, Vietnam, Danmark og Egypten til landet.

Kunstnerne giver ikke alene de unge i Holbæk Kommune et sjældent indblik i de nyeste bevægelser på breakdancescenerne i Congo og Vietnam og de hidsigste lyde fra Egyptens mest markante rappere, de præsenterer også et mere nuanceret billede af tredjeverdenslande. Et billede, hvor sult og nød ikke er den eneste virkelighed.

– De danske unge vil opleve, hvordan musikere og dansere fra vidt forskellige kulturer og kontinenter udvikler kunst på tværs af musikgenrer og meget forskellige dansetraditioner, fortæller Gavin Clarke. Han er leder af Ungdomsprogrammet hos Center for Kultur og Udvikling, som har inviteret de unge kunstnere til Danmark og bedt dem udtrykke deres drømme og visioner gennem dans og musik.

Arrangementerne er tilrettelagt, så de unge ikke blot får mulighed for at se og høre musik og dans, de skal også selv udtrykke sig kunstnerisk. Blandt andet får en udvalgt gruppe mulighed for at deltage i master classes sammen med kunstnerne.

Mere i vente
Hip hop-forestillingen er langt fra det eneste, der venter de unge i Holbæk og omegn. HIPHOPUTOPIA er blot en forsmag på en kavalkade af festivalaktiviteter, som venter Holbæks unge i efteråret 2013. I samarbejde med Holbæk Kommune arrangerer Center for Kultur og Udvikling en ungdomsfestival, hvor folkeskolens 7. 8. og 10. klasses elever vil møde kunstnere fra blandt andet Afghanistan, Myanmar og Zambia.

Under temaet UTOPIA vil de i samarbejde med de unge udvikle og udtrykke drømme og visioner gennem dans, musik og en række andre kunstgenrer.

– Kunst og kultur kan give et godt blik ud mod verden og en forståelse for de begivenheder, der finder sted langt fra vores egen hverdag. Den indsigt vil vi gerne give de unge samtidig med, at de får nogle fede oplevelser sammen med spændende internationale kunstnere. Det er dog helt afgørende at ramme deres interesser og ønsker, derfor inddrager vi vores ungdomsbyråd og de unge kulturcrews i planlægningen, forklarer Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Denne artikel er publiceret den 15. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply