19. april 2024

Sådan så der ud under koncerten ved afslutningen af Landsstævne 2009 - og sådan kan stadion på Holbæk Fælled måske komme til at se ud igen. Foto: Rolf Larsen.

Sådan så der ud under koncerten ved afslutningen af Landsstævne 2009 – og sådan kan stadion på Holbæk Fælled måske komme til at se ud igen. Foto: Rolf Larsen.

Det lokale eventvirksomhed Arena Concert ApS drømmer om, at omdanne stadion på Holbæk Fælled til koncertplads med plads til 50.000 tilskuere.

I forbindelse med landsstævnet 2009 blev der bygget et ‘naturstadion’ på Holbæk Fælled. Her blev der lavet gymnastikopvisningerne og i forbindelse med afslutningen spillede Basim og Lis Sørensen for et fyldt stadion, hvor både landsstævne-deltagere og publikummer fik en kæmpe oplevelse.

Siden Landsstævnet, har arenaen stort set ligget ubrugt hen. Enkelte løb har været arrangeret med start og mål i arenaen og sidste år var der Middelalder-træf. Ellers har det mest været unge på knallerter og cykler, der har brugt arenaen.

Men på et pressemøde fredag formiddag i forbindelse med Tina Dickow og Kashmir koncerten lørdag den 31. august, løftedes sløret for Arena Concert ApS’ drøm.

Arena Concert ApS er samarbejdspartner for VK Holbæks Venner i fobindelse med koncerten og var derfor også med på pressemødet.

Firmaet har arbejdet på ideen i flere år. Det fremgår bl.a. af virksomhedens egen ‘Udviklings og handlingsplan for Holbæk Fælled’, hvor man f.eks. skrev at der kunne laves en kæmpe koncert i forbindelse med åbningen af Føtex. Den koncert blev som bekendt ikke til noget.

Ifølge samme plan, forventer Arena Concert ApS at Fælled-stadionet kan godkendes til 50.000 publikummer og det dermed kan bruges til såkaldte ‘Mega-koncerter’.

Det bliver spændende at følge udviklingen og se om det ender med, at der kan trækkes store internationale topnavne til byen.