24. juli 2024

Ti dage efter sit første besøg fandt Fødevarekontrollen flere gamle varer i Dagli' Brugsen i Undløse. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Ti dage efter sit første besøg fandt Fødevarekontrollen flere gamle varer i Dagli’ Brugsen i Undløse. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Holbaekonline.dk skrev tidligere på måneden, at Fødevarekontrollen fandt gamle madvarer i Dagli’Brugsen i Undløse. Men få dage efter fandt kontrollen flere gamle varer.

Tirsdag den 12. februar fortalte vi, at der i Dagli’Brugsen var blevet fundet fem glas med babymos med lasagne, som havde overskrevet mindst holbarhedsdatoen med op til 3 måneder. Det skete under et kontrolbesøg den 5. februar.

Desuden fortalte vi, at der blev fundet for gamle frugtstænger, forgamle glas med pebermynte aroma, gammel soyamelk og for gammel dressing.

Sammen med en indskærpelse omkring vedligeholdelse af en køler med rust, var det grund nok til, at Fødevarekontrollen ville komme på besøg.

Genbesøg afslørede flere gamle varer
Da Fødevarekontrollen kom på besøg igen den 15. januar – 3. dage efter vores artikel og 10 dage efter første besøg – kunne Dagli’Brugsen oplyse, at man var igang med at få udskiftet den rustne køler, at der var fundet en midlertidig løsning.

Ifølge Kontrolrapporten gjorde virksomheden også mundtligt rede for procedure ved kontrol Elite-smiley fjernet
Vi skrev i sidste artikel, at der på trods af manglende Elite-smiley status, stadig hang et Elite-smiley klistermærke ved indgangsdøren til Dagli’Brugsen ved siden af en gammel – og bedre kontrolrapport, da Holbaekonline.dk besøgte butikken den 12. februar – altså en uge efter fødevarekontrollens første besøg.

Det fremgår af kontrolrapporten, at Fødevarekontrollen havde modtaget en henvendelse fra en borger, om netop Elite-smiley mærket og den gamle kontrolrapport, men at Elite-smiley mærket var fjernet og den rigtige rapport var hængt op.

Da Fødevarekontrollen var færdig på stedet efter 1 time og 15 minutter, var den halvglade smiley fra sidste besøg reduceret til en ‘hverken glad eller sur’ smiley og de gamle varer gav et påbud fra Fødevarekontrollen.

Dokumentation: Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra 15. februar 2013