19. april 2024

Ti dage efter sit første besøg fandt Fødevarekontrollen flere gamle varer i Dagli' Brugsen i Undløse. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Fødevarekontrollen fandt bl.a. flere måneder gammel babymos under sit besøg i Dagli’ Brugsen i Undløse. Foto: Rolf Larsen.
Alt for gammel babymos var blandt de gamle fødevarer, som Fødevarekontrollen fandt under et besøg i Dagli’ Brugsen i Undløse den 5. februar.

Fødevarekontrollen var på besøg i lidt over en time og var gennemgående tilfreds med hygiejnen og rengøringen på stedet. Kun omkring vedligeholdelse, var der anmærkning, nemlig ved en køler med sild og magarine, som var begyndt at ruste. Her lovede virksomheden ifølge rapporten, at man vil få det lavet.

Virksomhedens egenkontrol og risikoanalyse var der ingen problemer med.

Men da det kom til mærkning af fødevarer, gjorde Fødevarekontrollen flere fund af for gamle varer.

Der blev fundet fem glas med babymos med lasagne hvor mindst holdbarhedsdatoen var 25. 1. 2013 og 30.10.2012 – altså mere end tre måneders overskridelse i sidste tilfælde.

Desuden blev der fundet fem pakker castus frugt stænge blåbær med mindst holbar til 15.12 2012. 7 glas med pebermynte aroma mindst holbar til 1.1 2013. 3 flasker classic dressing mindst holbar til 27.1 2013. 14 kartoner provamel soyamælk mindst holbar til 23/1 2013.

Fødevarekontrollen har indskærpet overfor virksomheden, at færdigpakkede fødevarer skal være mærket med oplysning om datoen for holdbarhed og at varene ikke udbydes til salg efter udløb af holbarhed.

Hos Dagli’ Brugsen lovede man at man ville stramme op.

De to indskærpelser om rusten i køleren og de gamle varer betyder, at Dagli’Brugsen nu kan se frem til et gebyrbelagt opfølgende besøg fra Fødevarekontrollen. Det betyder også, at Dagli’ Brugsen kun har fået en halvglad-smiley i kontrolrapporten.

Selvom butikken ikke har Elite-Smiley status, så prydes indgangen tirsdag eftermiddag stadig af et Elite-Smiley klistermærke. Foto: Rolf Larsen.
Reklamerer med Elite-smiley
Kontrolrapporten skal hænges op ved butikkens indgang så kunderne kan se hvordan den aktuelle standard er i butikken. Men da Holbaekonline.dk tirdag eftermiddag – en uge efter fødevarekontrollens besøg – var forbi Dagli’Brugsen i Undløse kunne vi konstatere, at butikken ikke havde hængt den nye rapport op, men i stedet skiltede med en gammel – pænere – kontrolrapport fra forrige besøg den 3. maj 2012 ved indgangsdøren.

Desuden skiltede butikken med en Elite-smiley, selvom det ikke er tilladt ifølge reglerne.

Slagterafdelingen i butikken har ganske vist Elite-smiley, men alligevel må forretningen ikke skilte med Elite-smiley klistermærket, hvis ikke alle afdelinger i forretningen har Elite-status. Det fremgår af reglerne omkring brugen af Elite-smiley.

En overtrædelse af Elite-smiley reglerne kan ende med bøde og en sur-smiley.

Dokumentation: Læs hele kontrolrapporten her.