16. juli 2024

Her er delegationen, der skal forsøge at sælge Holbæk som turistmål i det jydske. PR foto.

Her er delegationen, der skal forsøge at sælge Holbæk som turistmål i det jydske. PR foto.

I denne weekend er tursimebranchen i Holbæk taget til Herning, for at sælge Holbæk som turistmål.

Det sker på en fælles stand på ”Ferie for alle”-messen i Messe Center Herning.

På den 50 m2 store stand inviteres de forventelige 66.000 publikummer indenfor til en lang række smagsprøver på Holbæks mangfoldige muligheder for et besøg rigt på oplevelser: Andelslandsbyen Nyvang, campingpladser, B&B, kroer og hoteller, gårdbutikker, fødevarer, Orø, Træskibsfestival, Brorfelde Observatorium og Holbæk Teater er blot en del af den vifte som foldes ud under overskriften ”Holbæk – Sjællands hemmelige hjørne”.

Det er første gang, at turismen i Holbæk præsenteres på en messe som et samlet tilbud. Og fra Holbæk Erhvervsforums side ser man dette som en milepæl i den løbende udvikling af branchen.

– Skal vi tiltrække endnu flere gæster til vores kommune, så er det afgørende, at den enkelte aktør ikke står alene. Lidt firkantet udtrykt kan man sige, at folk ikke rejser til Holbæk, for at besøge en gårdbutik, forklarer Claus Westergaard som er turismechef i Holbæk Erhvervsforum og fortsætter:

– Men set i sammenhæng med mulighederne for et wellness-ophold, besøg på en vingård og en tur på galleri og/eller i teatret, så er den enkelte gårdbutik et stort aktiv i den fælles promovering. Får vi ’turisterne ned i tragten’, så er det potentielt en gevinst for alle aktører. Det er den uskrevne strategi, vi arbejder efter; og som manifesterer sig her på standen i Herning.

Samarbejde fremfor konkurrence
Turismechefen glæder sig således over det tætte samarbejde, som er etableret på tværs af turistaktørerne i Holbæk Kommune:

– Aktørerne ser hinanden som samarbejdspartnere; ikke som konkurrenter. Vi er med andre ord her i Jylland som et hold – bestående af ikke færre end 16 forskellige personer set over hele weekenden. Og vi er klar til kamp, for at lokke turisterne til Holbæk, slutter Claus Westergaard.