16. juli 2024

Dansk Folkeparti forsøgte at få byrådet til, at forlænge prøveperioden for Forenede Service A/S på byrådsmødet den 24. januar.

Det oplyser John Harpøth (DF) til Holbaekonline.dk.

Det skete under et lukket punkt på dagsorden, der handlede om status på kontrakt med Forenede Service, der siden marts 2012 har gjort rent på bl.a. kommunens institutioner.

Men de andre i flertalsgruppen, der udover Dansk Folkeparti også består af Socialistisk Folkeparti, Venstre, Radikale, Konservative og Liberal Alliance ønskede ikke at forlænge prøveperioden.

Hvorfor endte Dansk Folkeparti med at gå sammen med flertalsgruppen og dermed ikke forlænge prøveperioden, som i ønskede?

– Fordi vi ikke kunne komme igennem med det, og ydere mere var det vigtigt for os at få alle Byrødder med.

John Harpøth fortæller til Holbaekonline.dk, at byrådspolitikerne ikke havde set rapporten om rengøringen inden mødet, da den først kom den 29. januar og først efter han havde rykket for den.

Rapporten viser, at Forenede Service A/S har store problemer med at leve op til rengøringskravene. Flere steder.

Hvad er et acceptabelt rengøring niveau for dig og Dansk Folkeparti – på samme skale fra 1-5 som anvendes i rapporten.
– Det er for os vigtigt at de levere det der står i kontrakten, og hvis det er 5 så skal de leve op til det, lunten er kort, for vi vil have at de levere det vi har bestilt og betaler for.

Virksomheder i samme koncern kan ikke sammenlignes
På samme byrådsmøde vedtog politikerne – også Dansk Folkeparti – at en anden virksomhed i Forenede koncernen, nemlig Forenede Care A/S fremover skal overtage driften af plejecenteret Kastanjely og Hjemmeplejeområde Øst.

På spørgsmålet om hvorfor Dansk Folkeparti stemte for, at et andet firma i samme koncern, Forenede Care A/S, fremover skal stå for plejecenteret Kastanjely og Hjemmeplejeområde Øst, når nu Forenede Service A/S har svært ved at løse rengøringsopgaven, svarer John Harpøth:

– Efter vores mening kan man ikke drage den konklusion som du beskriver. Godt nok er det et datterselskab, men ledelsen er ikke den samme og ydere mere så er der ikke nogle dårlige oplysninger at finde der hvor de er igang med at løser opgave for kommunen.

Og til sidst så har vi alle i byrådet sagt ja til til udbyde opgaverne. De besparelse som ligger i at udbyde opgaverne er en del af en budgetaftale. Opnås besparelse ikke, så skal vi ud og spare på samme områder, og det er vi ikke parate til, slutter John Harpøth.