28. maj 2024

Kulden har givet sprængte vandrør hos Spisestedet Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Kulden har givet sprængte vandrør hos Spisestedet Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Vinterlandskabet er utroligt samukt for tiden. Men frosten kan give problemer.

Den blå himmel titter frem, vejret er frostklart og indbyder til at knipse løs med kameraet. Men det er hundekoldt og selv om man har det rigtige fodtøj på, kan man let snuble.

Men med så ekstreme minustemperaturer giver problemer. Både for bilister, hvis biler ikke vil starte og for folk med fast ejendom, hvor der let kan opstå frostskader. Det oplevede Spisestedet Orø ved Drivhusene i går, og det betyder at de ikke åbner – stedet for spisende gæster i denne weekend, som man ellers havde planlagt efter mange opfordringer, men nøjes med at have mad ud af huset.

Frostsprængningen her skyldes ikke manglende opvarmning, men at vandrørene ligger for tæt mod en ydervæg. Men man skal huske, at hvis en frostsprængning af et vandrør skyldes et uopvarmet rum, f.eks. et sommerhus som står uden varme , hvor man ikke har tappet vandet af, så kan forsikringsselskabet i yderste konsekvens nægte at dække skaden.

2 thoughts on “Vinterkulden kan drille

Comments are closed.