21. februar 2024

Antallet af indbrud faldt sidste år i Midt- og Vestsjællands Politikreds. I forhold til 2011, oplevede 200 færre familier, at komme hjem til et hus eller en lejlighed, der havde haft besøg af indbrudstyve.

Det er blandt andet efterforskningsarbejdet i politikredsens særlige indbrudsgruppe og en øget patruljering i boligområdern, der er skyld i faldet. Samtidigt har informations- og indbrudskampagner skabt en øget bevidsthed om problemet i befolkningen, og borgerne er blevet gode til at kontakte politiet, hvis de har mistanke om, at nogen er ved at begå indbrud.

– Indbrud er dybt krænkende for de mennesker, der oplever, at der har været fremmede inde i deres hjem, og rode i deres private ting. Det er en type kriminalitet, der hvert år koster samfundet mange penge, og vi prioriterer indsatsen mod indbrud meget højt, så vi er tilfredse med at antallet af indbrudsanmeldelser er faldet, siger leder af lokalpolitiet i Midt- og Vestsjællands Politi, politiinspektør Ole Kristensen.

Det er ikke kun tallet for indbrudsanmeldelser, der går den rigtige vej. Også antallet af opklarede sager og dermed sigtede indbrudstyve steg i 2012. Sidste år blev der rejst 707 sigtelser for indbrud begået i Midt- og Vestsjællands politikreds mod 555 rejste sigtelser i 2011, og det er en stigning på 27,4 procent i forhold til året før.

– Det er ikke risikofrit at lave indbrud, og det sender det øgede antal sigtelser et klart signal om. Både vores egen målrettede indsats og samarbejdet i Task Force Indbrud har gjort, at vi har opklaret flere sager og fået sat flere indbrudstyve i fængsel, siger politiinspektør Ole Kristensen.

Fortsætter opklaringsarbejdet
De positive tal på indbrudsområdet får ikke Midt- og Vestsjællands Politi til at drosle ned for den målrettede indsats. Opklaringsarbejdet i den særlige indbrudsgruppe fortsætter for fuld kraft, og det samme gør den skærpede patruljering i boligområderne. Og politiet har også stadig brug for hjælp fra offentligheden.

– Indbrud, er stadig et problem, og vi bliver ved med lægge pres på indbrudstyvene. Vi har også brug for, at borgerne sikrer deres boliger, så det bliver så svært som muligt for tyven at bryde ind, og så er det vigtigt, at man holder øje med sit nabolag og ringer til politiet, hvis man ser mistænkelige personer eller biler, slutter politiinspektør Ole Kristensen.