16. juli 2024

Foto: Jesper von Staffeldt.

Foto: Jesper von Staffeldt.
Skal vikingerne komme til Orø? – forhåbentlig da. Men ved sådant et arrangement, er der mange praktiske problemer, man skal tage stilling til og som skal løses.

Som vi skrev i går, så var der møde på Orø Kro søndag eftermiddag om et projekt, der helst skulle munde ud i en tre dages vikingefestival på Isefjordens Perle.

Men den slags kræver planlægning og praktiske grise, og opbakning fra lokalbefolkningen, for der er mange ting som skal ordnes i forbindelse med sådan et projekt.

Blandt de ca 6o tilhørere på Vikingemødet på Orø kro, var der faktisk en, der har prøvet at sejle med et vikingeskib: nemlig Carsten Hvid, som oven i købet har været kaptajn på det berømte vikingeskib Havhingsten.

Det kan godt være, at når vores forfædre gik i land i England for tusinde år siden, så var deres første tanker: Hvor er der guld? og hvor er de skønne jomfruer? Men i følge Carsten Hvid, så er det ikke sådanne tanker, der præger nutidens vikinger. Her er tankerne: Hvor kan 6o mennesker skide på (næsten) én gang, hvor kan vi komme af med det våde tøj, og vi er også hundesultne.

Så bor du på Orø, og kunne tænke dig at give en hånd eller to med for at få arrangementet til at køre på skinner, kan du kontakte Ole Nielsen på 59470034