15. april 2024

ca 60 orøborgere var mødt op på Orø kro for at blive orienteret om den lokale del af projektet " Da Danmark blev til ", et projekt der forhåbenmtlig igen vil sætte Isefjordens perle på Danmarkskortet. Foto: Jesper von Staffeldt.

ca 60 orøborgere var mødt op på Orø kro for at blive orienteret om den lokale del af projektet ” Da Danmark blev til “, et projekt der forhåbenmtlig igen vil sætte Isefjordens perle på Danmarkskortet. Foto: Jesper von Staffeldt.

En projektgruppe vil gerne lave en vikingefestival på Orø, men betingelsen er, at øens befolkning bakker projektet op.

Der var vikingemøde på Orø Kro søndag eftermiddag og det var her, at en af de lokale tovholdere i projektgruppe, Ole Nielsen, fortalte, at projektet kræver lokal opbakning.

Projektgruppe vil arrangere en tre dages vikingefestival på Orø fra mandag d. 22.7 til onsdag d.24.7, hvor tirsdagen vil danne festivalens højdepunkt, med mindst 5-6 vikingeskibe som skal lægge til” kaj” ved Orø.

Arrangementet er en del af kulturoplevelsesprojektet “Da Danmark blev til”, som er skabt i samarbejde mellem 8 kommuner i Kulturregion Midt- og Vestsjælland, der sammen sætter fokus på Danmarks historie fra vikingetid til midt- middelalder altså tidsmæssigt fra ca 800 til 1200.

Ø-boere og gæster ude fra, og her håber arrangørerne der vil komme fra 2000 til 4000 uden-øs, vil kunne opleve vikingefestival, vikingemarked, events udstillinger, vikingemad guidede ture, vikingefest osv, men på Orø vil det nok mere være middelalderen man vil sætte fokus på, da emnet her er rejser både i bogstaveligste forstand og ind i sjælen, og så er vi jo midt i kristendommen, med munke og pilgrimsfærd, bods-rejser m.m.

En del af projektet styres fra overordnet side, men for at projektet skal lykkes, kræver det også stor lokal opbakning og medvirken.

Den største hurdle er nok koordinationen mellem det overordnede og det mere lokale, sagde projektleder Julie Bouchet under orienteringen på Orø Kro. I panelet sås endvidere turistchef Claus Westergaard, Karen Munk-Nielsen fra Holbæk Museum og Susanne Bram, Arne Katholm og Ole Nielsen fra Orø.

Holbaekonline.dk følger selvfølgelig projektet. Se nedenstående slideshow fra vikingemødet på Orø Kro.

Se også: Web-TV: Orø i Vikingetiden