25. juni 2024

Det blev til en halvglad smiley til Hagested Elite Købmand, efter fund af gamle madvarer på hylderne i butikken. Foto: Rolf Larsen.

Det blev til en halvglad smiley til Hagested Elite Købmand, efter fund af gamle madvarer på hylderne i butikken. Foto: Rolf Larsen.

Der var masser af gamle varer på hylderne, da fødevarekontrollen i går var på besøg hos Elite købmand i Hagested.

Selvom der var rent og pænt, temperaturerne i både kølemøbler og fryser var i orden og fødevarekontrollen ingen anmærkninger havde til virksomhedens egenkontrol, så blev det kun til en halvglad smiley på kontrolrapporten.

Årsagen var en lang række gamle varer på butikkens hylder, som Fødevareregion Øst havde modtage kundeklage over.

Og kontrollanten kunne ved selvsyn konstatere, at kundeklagen var berettiget.

Kontrollanten fandt bl.a. et glas Hipp babymad som havde overskrevet mindst holbar til datoen med næsten et halvt år og saftevand med mht-dato den 11. maj i år.

Desuden blev der fundet bønnespirer Yam Yam med mindst holdbarhedsdato til 10 oktober. Der var bacontern mht 19.december.2012, frugt cocktail mht 19.september, klovborg ost mht 20. december, choko sauce mht 1. november, frikadeller mht. 19. december, Kims Cashew nødder mht. 19. november, ideal jævning mht. 2-6-2012, Frysetørret purløg mht 1-7-2012, kims pistacie mht 30-7-2012, Tamarind mht 1-6 2012, ferskner på dåse mht 11-08-2012. Den ældste vare, som kontrollanten fandt under sit besøg var stødt nellike med en mindst holdbarheds dato der hed 21. oktober 2011 – det er 1 år og 2 måneder for gammelt.

Ifølge kontrolrapporten var virksomhedens bemærkning til fundet: “Vi strammer op”.

Ikke første halvglade smiley
Det er anden gang på kun lidt over en måned, at Hagested Elite Købmand må nøjes med en halvglad smiley. Da Fødevarekontrollen aflagde besøg den 14. november blev det indskærpet overfor virksomheden, at fødevarer med 5 grader celcius kølekrav skal opevares ved maximum 5 grader celcius. Kontrollanten kunne konstatere, at bl.a. mælk og pålæg blev opbevaret ved 10.9 grader celcius og at temperaturen i rejesalat var 10.9 grader.

Ved besøget i november blev der foretaget en stikprøve kontrol af holdbarhedsmærkning på mælk, pålæg, kager og ost, men her var mærkningen i orden.