13. juli 2024

Nu bliver det dyrere for virksomhederne her i kommunen, at komme af med deres affald på kommunens genbrugspladser.

Holbæk Forsyning A/S, der driver genbrugspladserne, har offentliggjort de nye gebyrer for 2013. Og de er steget med omkring 50%.

Prisstigningen skyldes, at ordningen efter loven skal hvile i sig selv efter princippet om, at ”forureneren betaler” – altså at den der producerer og afleverer affaldet, også er den, der betaler for den efterfølgende håndtering.

Men udgifterne har ikke helt fulgt indtægterne, derfor sættes gebyret nu op.

– I 2012 blev det frivilligt for virksomhederne om de ville tilmelde sig adgang til genbrugspladserne. Derfor lavede vi en abonnementsordning og alternativ i form af en mulighed for at købe op til fire enkeltadgange. Det har vist sig at fungere fint, men vi kunne ikke vide hvor mange, der ville bruge den frivillige ordning, så de indtægter vi har fået, har ikke kunnet dække udgifterne. Det er derfor vi nu justerer gebyrerne for 2013, siger Annette Vangslev, leder af Affald, Holbæk Forsyning A/S og fortsætter:

– Selvom indtægterne ikke har modsvaret udgifterne, er vores ordning faktisk en succés med 882 tilmeldte virksomheder. Men erhvervskunderne har også afleveret rigtig meget affald, viser den brugerundersøgelse vi lavede i midten af året. Når regnestykket skal gøres op, så får vi altså en prisstigning.

FAKTA:
Gebyrer 2013
Håndværkere / anlægsgartnere 0-1 ansatte: 5.509,15 kr.
Håndværkere / anlægsgartnere 2-10 ansatte: 8.084,65 kr.
Håndværkere / anlægsgartnere over ti ansatte: 10.661,65 kr.
Øvrige erhverv: 998,65 kr.

En enkeltadgang (max fire per virksomhed per år): 232,50 kr.
Alle priser er uden moms
Kilde: Holbæk Forsyning A/S