22. maj 2024

I 10 af kommunens 43 dagtilbud vil børnene fortsat få et dagligt frokostmåltid, som enten leveres udefra eller tilberedes i institutionen.

Den kommunale madordning blev indført som tilbud sidste år fortsætter frem til 2015. Det er resultatet af den afstemning, som Holbæk Kommune netop har gennemført blandt forældre og bestyrelser. I 35 af institutionerne har forældrene stemt om ordningen. I de otte resterende institutioner traf den forældrevalgte bestyrelse afgørelsen.

Følgende børnehuse får leveret mad fra den hidtidige leverandør, Fru Hansens Kælder:

Børnehuset Knabstrup (vuggestue) 27 børn
Børnehuset Elletoften (vuggestue) 12 børn
Børnehuset Lejerbo (vuggestue + børnehave) 48 børn
Børnehuset Sofiehaven (vuggestue) 24 børn
Børnehuset Karensminde (vuggestue) 39 børn

Følgende børnehuse laver selv mad:

Børnehuset Solsikken (vuggestue + børnehave) 102 børn
Børnehuset Hagested (vuggestue + børnehave) 59 børn
Børnehuset Holbæk Have (vuggestue + og børnehave) 55 børn
Børnehuset Eventyrlunden (vuggestuen) 39 børn
Børnehuset Dragebakken (vuggestue og børnehave) 123 børn

Et sundt frokostmåltid
– Kommunens børne- og ungepolitik fremhæver sundhedstilstanden blandt børn og unge som et indsatsområde, siger Christian Simonsen, chef for dagtilbud og læring. Han understreger vigtigheden af, at alle børn får et sundt og nærende frokostmåltid. Derfor har kommunen givet forældrene mulighed for i fællesskab at vælge den løsning, de foretrækker.

Den oprindelige madordning blev indført 1. april 2011 og løber i to år. Ordningen, som nu har været til afgørelse hos forældrene, gælder fra 1. april 2013 til 31. marts 2015.

Hvis et flertal af forældrene i en af de øvrige institutioner beslutter, at deres institution skal indtræde i ordningen, kan det godt lade sig gøre. Et sundt, dagligt frokostmåltid til børn i kommunens institutioner koster 470 kr. pr. måned.