18. juni 2024

Denne kat på Orø blev fundet et halvt år efter den havde forladt sin ejermand. Foto: Jesper von Staffeldt.

Denne kat på Orø blev fundet et halvt år efter den havde forladt sin ejermand. Foto: Jesper von Staffeldt.

For tiden strejfer der mange halv-vilde katte rundt på Orø. En del kommer sikkert fra sommerhusgæster som har “glemt” deres kat, da de forlod sommerhuset ved efterårstide. En gammelkendt historie som finder sted i mange sommerhusområder.

Men her en lille positiv undtagelse: For knapt et halvt år siden forlod en 3 mdr. gammel hvid kat med en kraftig pels sin ejermand i Næsby på den nordlige halvdel af Orø, fordi den ikke rigtig kunne med husets hund.

For en to mdr. siden opdagede Deres udsendte medarbejder på Orø’s bedre halvdel en pjusket hvid kat, der strejfede rundt ved vores og naboens hus. Den var meget sky, men efterhånden kunne min bedre halvdel – som er dyreven om en hals -lokke den ind i vores udhus og give den lidt foder. Hun havde ikke fortalt mig om katten for hun kendte min reaktion: Ring til kattens værn og få dem til at hente den, vi skal ikke have flere husdyr.

For et par dage siden blev jeg mistænksom, da hun altid gik ud i udhuset med en dåse kattemad, og jeg afslørede hende på fersk gerning. Jeg tog omgående et billede af katten for at sætte et opslag op ved Brugsen. Men inden vi nåede så langt, havde min kone erfaret gennem en veninde, som ved mere om hvad der rører sig på Orø end Deres udsendte, at der var en dame i Næsby, som savnede sin kat.

Katten havde altså bevæget sig mere end 6 km væk fra sin ejermand/dame. Nu står der “kun” tilbage at fange katten ind i en fælde, og aflevere den tilbage til Næsby.

2 thoughts on “En lille solstrålehistorie fra Orø

  1. Du skriver: “Deres udsendte medarbejder på Orø’s bedre halvdel”. Mener du, at den ene halvdel af Orø er bedre end den anden? 🙂

  2. Hej Henrik. Selvfølgelig mener jeg at den sydlige del af øen er bedre end den nordlige.Hvor er det forresten du bor ?

Comments are closed.