19. april 2024

En musikvideo imod psykisk Kærestevold lavet af 9.klasserne på Katrinedalskolen i Gislinge har vundet 5000 kroner. PR foto.

Elever fra 9. klasse på Katrinedalskolens afdeling Gislinge har lavet en musikvideo imod psykisk kærestevold. PR foto.

Ti elever i 9. klasse på Katrinedalskolens afdeling Gislinge deltager med musikvideo i en kreativ konkurrence for unge i hele landet.

”Sæt foden ned” og sig stop til psykisk kærestevold. Det er hovedbudskabet i den musikvideo, som ti skoleelever på et musikhold på Katrinedalskolen har skrevet, komponeret, instrueret og medvirket i. Resultatet kan ses og høres under denne artikel.

Musiklærer Jacob Fensholm understreger, at alle eleverne i skolens to 9. klasser har været med til at udvikle budskaberne. Det har de gjort ud fra både egne og andres erfaringer.

”Sæt foden ned” handler om, hvordan mobning og andre former for psykisk vold kan udvikle sig til fysisk vold. Arbejdet med projektet stod på gennem en måneds tid.

Musikvideoen er indsendt som konkurrencebidrag udskrevet af Ministeriet for ligestilling og Det Kriminalpræventive Råd. Dommerkomitéen består af Manu Sareen (minister for ligestilling), formanden for Foreningen for Børn og Unge i Voldsramte Familier, formanden for Det Kriminalpræventive Råd samt tre fagdommere.

Når dommerkomitéen i løbet af januar har gennemgået de indsendte bidrag, udpeges de seks vinderprojekter, som hver især vinderprojekt præmieres med 5.000 kr. Pengene skal komme både de medvirkende i videoen og deres klassekammeraterne til gode.