13. juni 2024

Så er det blevet weekend – og igen er der masser af julearrangementer, som hele familien kan nyde.

På Holbæk Bibliotek spiller Therese og Jesper Ankjær igen i år julemusik. Det sker fra klokken 11.00. Se en video her, fra sidste års koncert.

Lørdag er der julemarked i Skamstrup Mølle. Fire etager med julepynt, juleting, juletræer, juledekorationer, julegaver, og masser af hjemmelavede julespiserier. Magasinloftet er indrettet med en hyggelig cafe, hvor der bl.a. kan købes gløgg og æbleskive og på møllens øverste etage kan børnene hygge sig med at lave et par lette husflidsting. Julemarkedet i Skamstrup Mølle er åbent kl. 11.00 – 16.00.

Parret bag DRs julekalender ‘Julestjerne’, Wikke og Rasmussen, kan opleves lørdag live på Eværket i Holbæk klokken kl. 14.00, hvor de giver koncert. Udover sange fra årets julekalender, kan man også høre nogle af parrets klassikere.

Søndag sørger Holbæk Byorkester for julestemning og julemusik på Ahlgade klokken 13.30-14.30

Søndag kan man møde stjernerne fra DRs Julekalender ‘Julesterjerne’ og få en autograf og tage sine helt egne billeder af stjernerne. Bagefter kan man se udstillinger, lege og hygge sig med de mange spændende aktiviteter i Brorfelde. Du kan se mere om hvad der sker her.

Holbæk Garden spiller også op til jul i Holbæk. Det sker søndag mellem kl. 14.00 og 16.00 i Smedelundsgade, Ahlgade og Nygade. I sidste weekenden måtte Holbæk Garden aflyse på grund af det voldsomme snevejr, men søndag vil man altså prøve igen med marchtur og standkoncerter rundt omkring i byens handelsgader.

Lyngholm Landsted på Tuse Næs står også i julens tegn både lørdag og søndag, med masser af julerier. Her kan man f.eks. købe lokaltproducerede varer, se hyrdehunden på arbejde sammen med fårehyrden, få en hestevognstur og meget mere. Læs mere om arrangementet her.

Husk også, at begge dage er der åbent på skøjtebanen IsRosen. Også Holbæk Museum holder åbent og her kan man se en kæmpe stjernekikkert.

Nisseland på Lindholdtvej 4 i Skamstrup ved Mørkøv har åben hele weekenden. Her træder man ind fantastisk eventyrlig verden af nisser, og hvis man ikke allerede var i julestemning når man kom, så er man det helt sikkert når man forlader stedet. Kender du ikke Nisseland? – så kan du se en lille video her.