18. juni 2024

Der sker flere indbrud i biler i december måned, når bilen er fyldt med julegaver. Arkvifoto: Rolf Larsen

Der sker flere indbrud i biler i december måned, når bilen er fyldt med julegaver. Arkvifoto: Rolf Larsen
Hvert år kimes forsikringsselskaberne ned af ulykkelige kunder, der har fået stjålet deres nyindkøbte julegaver ved indbrud i bilen. Få seks gode råd til, hvordan du mindsker risikoen for, at julegaverne ender under det forkerte træ.

Man behøver kun at forlade sin bil fyldt med julegaveindkøb i få minutter – længere tid tager det ikke for en tyv at bryde bilen op og stikke af med de gaver, der skulle have ligget under familiens juletræ. Og det er præcis, hvad indbrudstyvene gør i december måned:

– Vi ser desværre rigtig mange tilfælde af indbrud i biler i december, hvor tyvene er løbet med julegaverne, fordi de ikke har været gemt godt nok væk. Indkøbsposer fyldt med pakker på bagsædet frister mange svage sjæle og resulterer i utryghed og frustrationer for den forulempede, siger kommunikationschef Lise Agerley fra Alka.

Lise Agerley fortæller, at rigtig mange ikke er klar over, at forsikringen ikke dækker tyveri af kontanter, guld, sølv og smykker fra bilen:

– Det er jo virkelig ærgerligt, at hvis man har købt et smykke til sin kone og får det stjålet i bilen, er der ingen erstatning, så tag altid smykker og kontanter med, når du forlader bilen, anbefaler Lise Agerley.

Får tyvene fat i andre gaver end smykker og kontanter, dækker indboforsikringen, så længe bilen har været låst, og der er synligt tegn på indbrud. Men lidt ekstra omtanke, når man forlader bilen for at tage på juleshopping, er en god ide:

-Det er vigtigt, at man ikke lader julegaver og andre værdigenstande ligge synligt i bilen. I stedet skal man låse dem inde i bagagerummet og sørge for at køre hjem med pakkerne, når bagagerummet er fyldt, anbefaler kommunikationschef Lise Agerly fra Alka.

Tal fra Alka viser, at der i december bliver stjålet værdier for 15% mere end normalt.

6 GODE RÅD TIL AT UNDGÅ INDBRUD I BILEN
Når du tager bilen på juleshopping, så husk:

– Luk og lås alle bildøre – også selvom du kun er væk fra bilen i få minutter
– Fjern mobiltelefon og GPS fra forruden
– Tag alle værdigenstande med dig
– Parker på befærdede steder med god belysning
– Lås julegaverne inde i bagagerummet
– Kør hjem og tøm bilen, når bagagerummet er fyldt