18. juni 2024

Otte frivillige mentorer har lavet aftale med Holbæk Kommunes kompetencecenter om hver især at støtte en ung igennem et uddannelsesforløb. Og kommunen ser gerne flere frivillige skriver kontrakt.

Det frivillige mentorkorps er nu en realitet. Otte frivillige mentorer har underskrevet en samarbejdskontrakt med Det frivillige mentorkorps, og det betyder, at otte unge borgere nu får mulighed for at få sparring og støtte i forhold til at påbegynde eller fastholdte deres uddannelse.

Holbæk Kommunes kompetencecenter er i fuld gang med at lave gode match mellem mentorer og unge mentee’er. Her er chefkonsulent og frivilligkoordinator Allan Lystrup særligt glad for, at meget forskellige personer har meldt sig som mentorer:

– Aldersgruppen spænder fra 21 – 76 år, og de har helt forskellige kompetencer. Vi er glade for den spredning, for så kan vi lave nogle gode match, hvor de unge får en mentor med relevant livserfaring og personlige og faglige kompetencer, som de kan spejle sig i, forklarer han.

De nye mentorer har forskellige faglige baggrunde, i gruppen er blandt andet professioner som bankansat, lægesekretær, grafisk trykker, tidligere ungdomsskoleleder, jobkonsulent og studerende, og der er også aktive fra diverse sportsforeninger. Tilfælles har de dog et stort engagement og ønske om at dele ud af deres viden og erfaring.

Vil gerne have flere frivillige mentorer
– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne ser endnu flere frivillige mentorer i korpset. Alle, der har lyst til at gøre en forskel og skabe et løft hos de unge, er velkomne til at kontakte os, fortæller Allan Lystrup og understreger samtidig, at mentorerne får opbakning og coaching af kompetencecentret, og at indsatsen på mange områder er personligheds-udviklende for den frivillige selv.

1 thought on “Frivillige skriver kontrakt med kommunen

  1. Med deres underskrift har otte frivillige i mine øjne skrevet under på, at de vil arbejde gratis for kommunen. Her burde kommunen i stedet have ansat et person som kunne udføre dette arbejde og dermed givet denne person mulighed for at tjene en løn og betale skat. Der er mange arbejdsløse i dette land, så når folk gratis udfører arbejde for kommunen som ligesågodt kunne være udført af en lønansat er det direkte nedbrydende for samfundet.

Comments are closed.