14. juni 2024

Der indføres rabat på udvalgte afgange med Orø-Holbæk færgen. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Hvis der er råd til det, så vil der muligvis komme flere afgange på Orø-Holbæk færgen mellem jul og nytår. Foto: Rolf Larsen.

Hvis der kan findes penge i budgettet, så kan der muligvis blive tale om flere færgeafgange mellem Holbæk og Orø mellem jul og nytår.

Formanden for Klima- og Miljøudvalget John Harpøth oplyser til Holbaekonline.dk, at skibsreder Holger Prehnum , vil gå hjem og regne på, om der er penge til at få nogle flere færgeafgange mellem jul og nytår. Hvis der kan findes penge til det, så giver det personer på Orø uden bil får bedre mulighed for at få gæster i denne periode, samt selv at rejse uden-øs.

John Harpøth oplyser også, at han vil arbejde på, at færgebudgettet bliver mere gennemsigtigt, og ikke kan tolkes på flere måder af de involverede parter, samt at ansvaret for budgettet delegeres over til Holger Prehnum og færgeudvalget.

Det er et punkt, som bliver sat på dagsordenen ved næste møde i Klima- og Miljøudvalget.

John Harpøth holdning er, at færgefarten selv skal spare op til almindelig vedligeholdelse, men ikke til større ting som f.eks. udskiftning af motorer. Heri bakkes han op af de to socialdemokratiske medlemmer i udvalget.

Så bliver det spændende at se hvordan partiet Venstre stiller sig til den nye kompetancefordeling. Hvis der fra politisk hold er flertal for denne ændring vil det kunne betyde andre og måske flere færgeafgange, hvis det vel og mærke holdes inden for det samlede budget.

Men John Harpøth anser det ikke for sandsynligt, at der i denne vinter bliver råd til at genindføre de sene færgeafgange i weekenden