1. december 2023

Fra prøverne på "Julemanden - og den farlige forbryder" - Danserne fra venstre: Ryan Matthew Webb, Joanna Sofie Holewa Chrona, Slowmotion Phax, Daniel ’Sonic’ Rojas og Rashaad Pearson. Foto: Topper

Fra prøverne på “Julemanden – og den farlige forbryder” – Danserne fra venstre: Ryan Matthew Webb, Joanna Sofie Holewa Chrona, Slowmotion Phax, Daniel ’Sonic’ Rojas og Rashaad Pearson. Foto: Topper
Holdet bag succesforestillingen ‘Cykelmyggen Egon’, er tilbage med en moderne, og nytænkende juleforestillingen for hele familien.

‘Julemanden – og den farlige forbryder’, bringer digital scenografi, musik og dans, sammen i et visuelt overflødighedshorn, leveret af et af de stærkeste hold nogensinde, samlet på en dansk scene.

‘Julemanden – og den farlige forbryder’ er en moderne juleforestilling, med masser af sang og musik, street dance og en god julehistorie, der nok skal få hele familien i julestemning!

Juleeventyr for hele familien
Det er et hæsblæsende musikalsk juledrama, for hele familien, hvor Steen Koerners altid nytænkende instruktion, og koreografi krydres med musik, og tekster af Jesper Mechlenburg og Clemens, samt en visuel stærk digital scenografi, af kunstnergruppen Din Mor.

Vi er med når julemanden, den forelskede nissepige og de flittige nisser, ramler ind i den farlige forbryder, og får stjålet alle julegaverne – og spørgsmålet er, om det mon det lykkes julemanden, at få sine stjålne julegaver tilbage, så han kan nå at bringe dem ud, til alle de søde børn til jul?

Store danske stemmer og unik scenografi
Med effekter hentet direkte, fra den digitale spilleverden, suger kunstnergruppen Din Mors scenografi, publikum ind i et fantastisk juleeventyr, hvor markante danske kunstnere, som Cecilia Zwick Nash, Jimmy Jørgensen, Karl Bille, Ole Thestrup, Pharfar, Szhirley, Wafande leverer stemmer og sang, mens en samling af internationale dansere, spiller rollerne på scenen.

Med støtte fra Statens Kunstråd, har Holbæk Teater hentet nogle af verdens bedste dansere til Danmark. På den imponerende internationale rolleliste, finder man store navne og flere verdensmestre. Alle dansere tilhører eliten af street dansere, og er et af de stærkeste hold nogensinde, samlet på en dansk scene.

Dansk teaters gadedreng
Forestillingen er instrueret og koreograferet af Steen Koerner, der med stor succes har ført street-dance ind på den danske teaterscene. Hans koreografi og iscenesættelse af ‘Nøddeknækkeren’ på Aveny-T, blev hædret med en Reumert i 2003. Efter succesen med Nøddeknækkeren, modtog Steen Koerner i 2004, Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, samt Teater Prisen for sit stilsikre og visuelt betagende arbejde for scenekunsten. Ud over ”Nøddeknækkeren” og ”Cykelmyggen Egon”, har Steen Koerner instrueret og koreograferet, en lang række af de senere års teatersucceser i Danmark.

Forestillingen kan ses på Holbæk Teater fra fredag den 16. november og frem til og med onsdag den 21. november, hvorefter forestillingen er på turné. Den vender dog tilbage til Holbæk den 18. december og spiller så frem til og med 30. december.