24. februar 2024

Nordvestnyt, der bl.a. laves i denne bygning i Ahlgade, oplever at oplagstallet fortsætter med at falde. Arkivfoto: Rolf Larsen.

By & Land, der har redaktion i Medieselskabet Nordvestsjælland A/S’ bygning i Ahlgade, sagde i dag farvel til sin redaktør, Per Skov Jensen. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Et kendt ansigt takker af, kunne man i dag læse i avisudgaven af Nordvestnyt. Det kendte ansigt er By & Lands redaktør Per Skov Jensen, som pludselig har valgt at gå.

Når vi skriver pludselig, så er det, fordi nyheden ikke står som man kunne forvente i tirsdags udgaven af Per Skov Jensens ‘egen’ avis By & land, men som sagt i papirudgaven af Nordvestnyt. Meget kunne tyde på, det er en beslutning som er truffet i sidste øjeblik, for Per Skov Jensen stopper i dag onsdag.

Efter eget udsagn, stopper han for at gøre plads til en ny medarbejder ansat et andet sted i koncernen, og dermed være med til at undgå at en yngre medarbejder fyres.

Som tidligere omtalt står By og Lands udgiver, Medieselskabet Nordvestsjælland A/S, overfor store besparelser, hvilket bl.a. udmynter sig i fyringer af redaktionelle medarbejdere. En udvikling man desværre ser landet over, da læserne i hobetal forsvinder fra de trykte medier.

I USA har læserflugt tilmed betydet, at det kendte og seriøse tidsskrift Newsweek ikke mere udkommer på papir, men kun elektronisk.

I Nordsjælland måtte Frederiksborg Amts Avis i 1980’erne slås med store økonomiske problemer og det fik avisen til at lukke sine lokalredaktioner ned gradvis. Avisen fik stor konkurrence fra en skov af velskrevne og interessante lokale ugeaviser, der skrev om andet og mere end de lokale forretningsdrivendes nyeste varer. Tilsidst lukkede avisen, for så at genopstå som aflægger af Dagbladet i Ringsted.

I By & Lands dækningsområde, er der ikke andre konkurrende lokale ugeaviser, så By & Land er alene om annoncemarkedet – i samspil med Medieselskabet Nordvestsjælland A/S dagblad Nordvestnyt. Det giver en vis indtjening til udgiveren.

Det skal være spændende at se, hvordan fremtiden ser ud for de trykte aviser – ugeaviser som dagblade – også i vores lokalområde.

Denne klumme er ikke nødvendigvis udtryk for Holbaekonline.dks holdning. Har du lyst til at skrive et klumme indlæg? – så skriv til info@holbaekonline.dk

1 thought on “Jespers klumme: En avis-mand takker af

  1. Stort tab for avisen – utroligt at avisen har kunne accepterer et sådan tab – Per Skov Jensens store indblik i det lokale samfund – hans dygtighed for vidre kommunikerer dagens/ugens vigtige oplysninger og nyheder vil for avisen gøre, at den mister læselystne brugere.
    Avisen har været præget at store fejl på det sidste – både mht stavefejl og ikke mindst tab af gode medarbejdere.
    Der var engang en avis….. med venlig hilsen Pia Olsen

Comments are closed.