22. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev.

Man har et standpunkt!

Det er et interessant læserbrev socialdemokraten Steen Klink har i Nordvestnyt torsdag. Steen svinger sig op i de højere luftlag og taler om socialdemokratisk ideologi. Anledningen er salget af et grundareal på havnefronten i Holbæk. Opgaven med at bygge plejeboliger til svage ældre og/eller handicappede løses bedst i det offentlige regi, skriver Steen videre og bl.a. derfor kunne S ikke stemme for salget.

En kendt socialdemokrat har engang sagt at man har et standpunkt til man tager et nyt. Det har Steen Klink åbenbart gjort til sit motto. For hvad stemte Steen da Rådhuset i Svinninge skulle sælges og ombygges til et bosted for handicappede. Ja, ikke blot Steen – men hele den socialdemokratiske gruppe stemte ja til salget.
Køber var som bekendt Kildehaven, som vel om noget er det gode eksempel på et velfungerende privatejet boligfællesskab for handicappede. Et andet skudsmål syntes jeg faktisk ikke Kildehaven i Svinninge fortjener.

Den socialdemokratiske ideologi rækker måske ikke så langt ud på landet. Det er åbenbart mere interessant når det er arealer på havnefronten i Holbæk.

Det er i det hele taget svært at få øje på den røde tråd i den socialdemokratiske politik. For mindre end et år siden var partiet med til at beslutte at driften af plejecentret Kastaniely i Svinninge skulle sendes i udbud.

Tirsdag udtaler den socialdemokratiske chef-strateg Carsten Fink til Nordvestnyt at pleje af ældre eller handicappede skal være i offentlig regi. Der var den igen med et nyt standpunkt.

Kære socialdemokrater, ta` nu ikke for meget lære af moderpartiet på Christiansborg. Vi skulle nødigt havet et parti i byrådssalen der virker utroværdigt.

Bjarne Kongsted
Byrådsmedlem for Venstre i Holbæk