25. juni 2024

Skoleeleverne fik en væsentlig plads i statsministerens åbningstale og det statsministeren sagde, glæder formanden for Udvalget for børn, unge og familier.

Helle Thorning-Schmidt (S) offentliggjorde, at regeringen vil fremlægge en folkeskolereform inden jul.

Statsministeren mener, at børn og lærere skal tilbringe mere tid sammen på skolen. Det skal være kvalitetstid, der styrker undervisningen og gør skolen endnu mere levende. Og hun understregede, at børnene skal have en mere sammenhængende skoledag, hvor børn og lærere er mere sammen.

Helhedsskole overalt
– Holbæk Kommune har siden 2007 haft helhedsskole med øget undervisningstid på samtlige folkeskoler. Vi har desuden skabt et stærkt samarbejde mellem lærere og pædagoger, som er grundstenen i helhedsskolen, siger Agnete Dreier og fortsætter:

– Dette samarbejde betyder, at eleverne får en udvidet skoledag med plads til både leg, læring og faglig fordybelse. Modellen sikrer samtidig, at eleverne får tid til at bevæge sig og have det sjovt. Regeringen ønsker, at flere timer flyder sammen med lektielæsning og fysiske aktiviteter gennem mere samarbejde mellem lærere og pædagoger. Det er lige, hvad vi gør her i Holbæk.

– Vi sætter fokus på de yngste elevers hverdag og har gjort indskolingen til et fælles projekt på tværs af undervisning og aktiviteterne i skolefritidsordningen. Vi har også fokus på udskolingen i form af indsatser, som skal fremme de ældste elevers parathed til at fortsætte fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse, slutter Agnete Dreier.