26. maj 2024

Føtex kalder utætte flyverdragter tilbage. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Føtex kalder utætte flyverdragter tilbage. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Føtex’ flyverdragt af mærket North Field dumpede, da Søndagsavisen i sidste uge testede vintertøj til børn.

Test viste utæthed
Søndagsavisens test viste, at flyverdragten fra Føtex var utæt i både stoffet og i sømmene. Resultatet overraskede Dansk Supermarked, som står bag Føtex, og derfor sendte virksomheden flere flyverdragter til test.

– Vi har modtaget de første testresultater på vandtæthed på to af flyverdragterne. De var markant forskellige. Den ene var rigtig god, og den anden var rigtig dårlig, siger Lene Troelsen, der er kvalitets­koordinator hos Dansk Supermarked til Søndagsavisen. Hun forklarer at flyverdragterne er leveret ad to omgange, og at det muligvis kan forklare de forskellige resultater.

Men hos Føtex har man valgt at lade tvivlen komme kunderne til gode. Derfor er flyverdragterne pillet ned af hylderne, og kunder som allerede har købt dragten, kan levere den tilbage til Føtex og få pengene tilbage.

Føtex’ flyverdragt kostede 350 kroner og var testens billigste.