20. juli 2024

På fredag kåres årets Grand Cru Lammefjordsgulerod.

Gulerøderne kommer fra tre medlemmer af Lammefjordens Grøntsagslaug og blev udvalgt efter en blindsmagning på laugets generalforsamling. Ingen af gulerodsavlerne, som bor i Holbæk Kommune fik udvalgt gulerøder til finalen, der kommer til at bestå af gullerøder fra Boje Skytte, Fårevejle, Hans Møller Olsen, Højby og Flemming Risegaard, Fårevejle. Sidst nævnte har vundet de to foregående år.

Et dommerpanel bestående af restauratør Kim Gravenhorst, Beghuset i Dragør, forfatter og madskribent Beagle Iuel-Brockdorff og kommunikationsrådgiver og foredragsholder Georg Julin vil på fredag kåre årets Grand Cru Lammefjordsgulerod. Det sker på magasinet Feminas’ livsstilsmesse i Forum i København.

Det er 16. gang, at årets Grand Cru Lammefjordsgulerod kåres. De tre dommere vil vurdere finale-gulerødderne ud fra bl.a. saftighed, smag, sprødhed og udseende.

De specielle forhold på den tidligere fjordbund gør Lammefjorden velegnet til dyrkning af specialafgrøder. Der er masser af næringsstoffer i den fine jord, som også har et højt naturligt indhold af kalk. Derfor kan Lammefjorden levere kvalitetsgrøntsager – gulerødder, kartofler, porrer, løg, pastinak, asparges og andre specialafgrøder.