3. oktober 2023

Midt under alle valgløfterne ved de fælles valgmøder , kan vælgerne også opleve det alt andet end kedelige "Baggårdens bolsjer" Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Oplev glade gårdmusikanter på Spisestedet orø søndag d. 30. september. Foto: Jesper von Staffeldt.

…Og farmor ligeså. Søndag den 30. september kan man høre Baggårdens bolcher på Spisestedet Orø.

Når Deres udsendte medarbejder på Orø engang imellem forlader Isefjordens perle for at dække begivenheder på fastlandet, har han øjne og øre åbne: Er der noget at det han dækker for Holbaekonline.dk, der kan bruges over på Orø? Det var der, da Holbæk Museum fejrede sit 102 års jubilæum også kaldet det store teselskab. Her spillede en lille kvartet kaldet “Baggårdens bolcher” musik der mindede Deres udsendte om hans barndom; Jeg boede i et større boligkompleks, og en gang imellem kom der gårdmusikanter og spillede. Så pakkede min mor nogle småpenge ind i et stykke avispapir og kastede det ned til musikanterne, som spillede indtil viceværten jagede dem væk.

Samme stemning a la gårdmusikanter kan man opleve med Baggårdens Bolcher. Som det hedder på orkestrets hjemmeside: “Drivende sentimentale viser som vor moder elsker dem, hårrejsende skildringer af begivenheder indtruffet “i dette år”, og spillemandsmusik med en hel halmballe i hver træsko”.

Orkestret, der opstod som en knopskydning af de legendariske “Vallenderød spillemændene”, har spillet fast sammen siden midten af firserne. Fra starten har der været lagt vægt på et bredt folkeligt repertoire inspireret af den gamle gårdsangertradition.

Baggårdens Bolcher spiller Søndag den 30. september hos Spisestedet Orø, hvor der samtidig serveres buffet.

Web-TV: Baggårdens bolcher

Info:
Baggårdens Bolcher
Dato: Søndag d. 30. september kl. 12.00 – 15.00
Sted: Spisestedet Orø på Esmosevej 11 på Orø
Pris inkl. buffét: 145 kr
Tilmelding på tlf. 59 47 47 96