19. april 2024

Nu bliver der mere plads på opslagstavlen ved Orø Brugs. Foto: Jesper von Staffeldt

Nu bliver der mere plads på opslagstavlen ved Orø Brugs. Foto: Jesper von Staffeldt

Der er blevet lidt bedre plads på opslagstavlen ved Orø Brugs og kigger man på aktivitetskalenderen på Orøs hjemmeside, kan man se, at øen nu går ind i banko-perioden. Men Deres udsendte fandt over dette opslag, som fortæller der er dialogmøde på torsdag.

Af punkter på dagsordenenm kan nævnes Forsamlingshuset, hvis situation må betegnes som uoverskuelig. Hør hvad orøborgeren Henrik Persson sagde på et møde med Partiet Venstre på Orø kro i sidste måned her: [dewplayer:https://www.holbaekonline.dk/filer/Henrik-Persson.mp3], og hør hvad byrådsmedlem Pernille Kruse havde af kommentarer til forsamlingshuset ved at trykke play her [dewplayer:https://holbaekonline.dk/filer/pernille-kruse.mp3].

Orø-færgen er selvfølgelig også et vigtigt på på dagsordenen. Mange Orø-borgere håber, at byrådet vil fjerne nogle af de besparelser, som blev vedtaget sidste år. Holbaekonline.dk har kontaktet skibsreder Holger Prenum for at få hans kommentar om færgens økonomi og efter hans mening er der ikke økonomisk “luft” til at foretage forbedringer, når man ser på budgettet for 2012 og de faktiske udgifter for færgedriften. Det er derfor en politisk beslutning om man vil fjerne nogle af de besparelser, byrådet vedtog i 2011. Pernille Kruse (V) sagde på ovennævnte møde, at hun – dvs Venstre – ikke kan kan se Holbæks økonomi giver plads til at rulle nogle af de vedtagne besparelser tilbage, hvad angår Orøfærgen. Det bliver spændende at se, hvad de andre partier siger til dette.

Orø skole er blevet lagt sammen med Absalonskolen i Holbæk, og de hedder nu Isefjordskolen. I bladet Orønyt, står der på forsiden: “Sejler færgen kun den ene vej?”, og det er lederen af Børnehuset Irene Nørskov, som slår til lyd for at børn fra Absalonskolen også bør kunne sejle gratis , når de besøger Orø skole, ligesom orøbørnene kan , når de rejser den modsatte vej.

Hertil oplyser udviklingskonsulent Bo Clausen til Holbaekonline.dk : Isefjordskolen har i dette skoleår fået tildelt godt en halv million kroner til fusion af de to gamle skoler. Disse midler bruges bl.a. til fælles aktiviteter for de to afdelingers elever.

Et problem, som Holbaekonline.dk har haft en finger med i spillet, er parkeringen ved både Orø færgehavn og på Holbæksiden. Som tidligere omtalt har to medarbejdere fra Teknik og miljø været over og kigge på forholdene
på Orø Havn.

Om sådanne Dialogmøder overhovedet har nogen virkning på de politiske beslutningstagere er et meget åbent spørgsmål, men har du plads på skemaet, så sker der ikke noget ved at møde op på Orø kro torsdag d. 20.9. Der er i hvert fald gratis forfriskninger.

1 thought on “Dialogmøde på Orø

  1. I august måned afholdt Venstres byrådgruppe et møde på Orø kro, hvor der bagefter var muligt at stille spørgsmål til byrådsmedlemmerne.Efter mødet fornemmede man ikke en særlig postiv stemning mellem Venstrefolkene og Orøboirgerne. Knasterne var ikke mindst Forsamlingshuset men også Venstregruppens tilsyneladende negative
    indsilling til at løse øens problemer, herunder den kommunale færgedrift.
    Gense, hvad Venstres Folketingskandidat Jan Wammen Dam har af løsninger på den dårlige økonomi for færgedriften til de danske småøer . Interviewet er foretaget feb. 2011 på Holbæk bibl, men stadig aktuelt.

Comments are closed.