13. juli 2024

Byrådet besluttede på sit møde onsdag aften, at gå videre med Holbæk Arena. Visionen er klar, og i slutningen af året igangsættes en arkitektkonkurrence.  

Byrådet godkendte på mødet en visionsrapport forfattet af konsulenter fra DGI-huse og haller.

Rapporten – der blandt andet baserer sig på input fra foreningerne i Holbæk Kommune – præsenterer et ambitiøst bud på en samlet idrætsfacilitet, der skal gøre borgerne til hverdagsmestre.

– Vi satser både på eliten og tænker samtidig de uorganiserede idrætsudøvere, endnu ikke aktive grupper og et sundhedscenter ind i projektet. Arenaen skal simpelthen tænkes bredt som et sted, der gør borgerne i Holbæk Kommune til hverdagsmestre, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

En del af byrådets beslutning var at lave en arkitektkonkurrence, som skal ende i en masterplan for arena-området ved Ladegårdsalleen.

– Vi ved, hvad vi ønsker. Nu skal vi blive klarere på, hvordan vi rent praktisk realiserer de ambitiøse planer, siger borgmesteren.
Arkitektkonkurrencen forventes at løbe i foråret 2013. Her skal tre til fem arkitektfirmaer give svar på, hvordan man bedst udnytter arena-området ved Ladegårdsalleen, hvordan økonomien kan se ud og hvornår de eksisterende idrætsfaciliteter kan afvikles og flyttes.

Privat og offentlig finansiering
DGI-huse og hallers vision for Holbæk Arena deler byggeriet op i tre faser. Den første men også dyreste fase koster anslået 208 millioner kroner og indeholder bl.a. reception, Omklædning, fitness, multi-boldhal, tempohal, fodboldbaner, opvisningsbane, tennisbaner og atletikstadion.

Finansieringen komme fra både private og offentlige midler. Som en del af forarbejdet over foråret og sommeren 2012 har man undersøgt opbakningen hos private donorer.

– Jeg oplever stor opbakning til det ambitiøse projekt, men samtidig skal der mere kød på visionen, for at vi kan hente forpligtende tilsagn. På samme måde skal vi som kommune også selv ud og finde en stor pose penge ved at sælge de grunde, der bliver til overs når idrætsfaciliteterne rykker ud i arenaen. Det arbejde fortsætter i den kommende tid, slutter Søren Kjærsgaard.