23. april 2024

Holbæk Kommune har indgået aftale om et nyt billetsystem til kultur- og fritidsområdet. Det betyder næsten farvel til gebyrer, mulighed for fælles oplevelsespakker samt et endnu tættere samarbejde mellem kultur- og erhvervsliv.

Systemet fra firmaet Place2Book giver mulighed for at samle alle aktiviteter i ét bookingsystem, og dermed kan man hurtigt danne sig et overblik over alle de spændende arrangementer. Holbæk Kommune forventer nemlig, at alle foreninger og kulturinstitutioner, der modtager tilskud fra kommunen, vil tilslutte sig denne mulighed.

Samtidig slipper gæsterne for de sædvanlige gebyrer, hvis de køber billetten på nettet. Dog skal man fortsat betale 10 kroner i gebyr, hvis man vælger at købe sin billet ved et af de fysiske salgssteder.

Det nye bookingsystem finansieres ved, at kulturaktører som Holbæk Teater og Vandrerhjemmet sælger annonceplads på billetterne. Ønsker de at slippe for annoncerne, kan det lade sig gøre mod et gebyr på 2,80 kroner per billet.

Nemmere at opleve
Både kulturinstitutioner, foreninger og aktører inden for turismebranchen har været involveret i processen, og Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, glæder sig over aftalen:

– Vi har længe ønsket at finde en fælles platform, som kunne komme både arrangører og brugerne til gode. Jeg ser mange fordele, blandt andet muligheden for at kulturinstitutioner, foreninger og private aktører let kan udvikle fælles oplevelsespakker. Det vil helt sikkert føre til et endnu tættere samarbejde på tværs af det offentlige og det private, præcis som det er ambitionen i Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik, forklarer udvalgsformanden.

Kristoffer Møller Hansen, der er direktør for Holbæk Teater, supplerer:

– På Holbæk Teater er vi allerede så småt begyndt på det nye billetsystem. At udskifte noget så centralt som billetsystemet på et teater er en stor proces, som kan sammenlignes med at udskifte selve motorblokken på en bil. I starten er det selvfølgelig helt nyt både for vores publikum og for de ansatte på teatret. Men allerede nu oplever vi en stor “køreglæde” ved det nye system.

Business case undervejs
Også Holbæk Erhvervsforum har – med sit erhvervsmæssige og turismeorienterede fokus – spillet en aktiv rolle i valget af det nye billetsystem. Kenny Jensby, der er erhvervsdirektør, ser yderligere et perspektiv i forhold til Place2Book:

– Formodentlig ligger der nogle gode indtægtsmuligheder, hvad angår salg af annoncer på et sted mellem 100.000 og 260.000 billetter. I første omgang er det de enkelte aktører og firmaet bag systemet, som får udbytte af disse annoncekroner. I den indgåede kontrakt er det dog aftalt, at der i løbet af det første år skal laves en business case, hvad angår annoncesalget, forklarer erhvervsdirektøren og uddyber:

– Viser det sig, at dette er et rentabelt forretningsområde, så er det en option, at vi i Holbæk Erhvervsforum efterfølgende vil varetage en meget stor del af annoncesalget. Naturligvis fordi vi hele tiden kigger på mulighederne for nye indtægtskilder, som kan gavne vores service over for de lokale virksomheder. Om dette bliver en realitet, tages der stilling til i en dialog mellem Holbæk Kommune, Holbæk Erhvervsforum og Place2Book medio 2013.