13. juli 2024

398.000 sad og så på da TV-kok Anne Hjernøe og dokumentarist Anders Aggers besøgte Orø. Foto: Egon Rix/DR

398.000 sad og så på da TV-kok Anne Hjernøe og dokumentarist Anders Aggers besøgte Orø. Foto: Egon Rix/DR
398.000 danskere sad lørdag aften og så Anne og Anders på eventyr på Orø.

Tallene stammer fra TNS Gallup der måler de officielle seertal. Programmet var det mest sete på DR2 i den forgangne uge. Turen til Orø var mere end dobbelt så populært, som det ellers meget populære program ‘Bonderøven’ (152.000). Også ellers populære programmer på andre kanaler havde færre seere, f.eks. UEFA Champions Leauge kampen mellem FC København og Lille på 3+ (202.000), Kongerne af Rømø på kanal 5 (144.000) og De unge mødre (143.000) på Kanal 4.

Da Anne og Anders ugen før tog på eventyr på Ærø, kiggede 224.000 mennesker med ifølge TNS Gallup.

Dermed er Orø programmet altså det mest sete i serien indtil videre og de gode seertal bringer glæden frem hos det lokale erhvervsliv på øen:

– Vi er utroligt stolte over, at så mange mennesker har vist interesse for vores lille ø. Og jeg synes til fulde at programmet fortjener det. De fremragende skildringer af livet her – og de nære og vedkommende historier – var mange. Nu er vi klar til at tage imod de mange mennesker, som forhåbentligt er blevet endnu mere nysgerrige på Orø. Allerede nu kan vi mærke effekten. Her på kroen bliver vi således kimet ned på telefonen, ligesom vi får masser af henvendelser pr. mail og på Facebook. Ikke mindst fra folk, som vil vide, hvad det var for en drik som Anders Agger fik sammen med en æggeblomme undervejs i udsendelsen, siger Ole Brinkmann, der er medejer af Orø Kro og Hotel og en helt central skikkelse i forhold til at få DR2 til Orø.

At programmet for Orø også er det mest sete på DR 2 nogensinde er så en ekstra fjer i hatten. Den gamle rekord lyder på 338.000 seere og det var da Anders Agger og Anne Hjernøe gæstede slottene i Kokkedal.

– Det er jo helt fantastisk at programmet fra Orø slår alle rekorder. Tænk sig, at så mange mennesker nu har fået øjnene op for vores lille perle i Isefjorden. Jeg er sikker på, at det vil få en meget positiv effekt på antallet af gæster på øen – og mon ikke også, at der nu kommer tilflyttere til Orø, fastslår Kenny Jensby som er direktør i Holbæk Erhvervsforum, der driver turismeudviklingen i Holbæk Kommune.

2 thoughts on “Orø sætter ny seerrekord

  1. Som en lille krølle på halen : En af HO´s trofaste læsere på Orø fortalte de har haft deres hus til salg i mere end et år. Dagen efter DR2 udsendelsen , fik de lige så mange klik på deres salgsnet-annonce, som de havde fået på et år. Et gratis råd til øens turistaktører :
    Nu gælder det blot om, ikke at hvile på laurbærrene, men at følge udsendelsen op, og udnytte synenergieffekten af DR 2´udsendelse. Orø er for alvor sat på Landkortet.

  2. Det var et suverænt tv. også på en lørdag det er man jo ikke forvendt med. så tak til Anne og Anders for nogle herlige programmer. Marianne Fisker. Brabrand

Comments are closed.