24. juli 2024

Brøndevej på Orø var mennesketom, da DR 2 lørdag aften sendte 'Anne og Anders på Ø-eventyr' om Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Brøndevej på Orø var mennesketom, da DR 2 lørdag aften sendte ‘Anne og Anders på Ø-eventyr’ om Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Holbaekonline.dk’s Orø-medarbejder så DR2’s udsendelse fra Orø.

Kort før kl.20.00 lørdag aften begav Deres udsendte medarbejder sig ud på Brøndevej med sit kamera, og så som forventet: ikke et menneske bortset omkring MC-klubhuset, hvor der var fuld gang i motorcykelktræffet arrangeret af MC-Island Orø.

Kl. 20.00 satte undertegnede sig sammen med vel næsten alle ø-boere sig foran TV-skærmen for at se Anne & Anders på Ø-ventyr produceret af DR 2. Nu var turen kommet til Orø.

Ugen før havde jeg set udsendelsen om Ærø, som jeg ærligt må tilstå,j eg slukkede for efter der var gået en time. To timer om Ærø er lidt for langt efter min smag, og jeg har ikke noget specielt forhold til Ærø, bortset fra det er hundedyrt at komme derover. Så er der trods alt meget større interesse, når det gælder ens egen lille ø.

Og jeg tror øen har fået reklame, som hvis det kunne gøres op i penge, nok ville svare til 1 – 2 millioner kroner. Rart vi ikke selv skal betale det. Man må håbe denne udsendelse vil kunne trække tilflyttere til øen. Bare et par stykker.

Jeg må indrømme jeg som journalist føler jeg kender godt til vor lille samfund, men tænk findes der her på Isefjordens perle så mange spændende mennesker og så mange spændende steder som udsendelsen viste? Det tror jeg ikke kun kommer bag på mig, men den mindede mig i hvert fald ikke om Orø en ganske almindelig hverdag i februar måned. Der var to ting som især fangede min interesse: Det var man lod cykelbudene – motionsglade pensionister med grå hår i toppen – være den røde tråd i en del af historien, det skulle man faktisk have fortsat med gennem hele fortællingen, og så drengen på Orø Strand. Fantastisk at se hvordan en dreng fra hovedstaden, sikkert med problemer på hjemmefronten, havde fået sit selvværd tilbage: Stolt viste han en kvælerslange frem, vi andre havde nok rystet lidt i bukserne, og derefter fortalte han om de tre krokodiller han passede og fodrede. Kunne vi få flere af den slags solstrålehistorier?

Men da der var gået en times tid ind i udsendelsen skete der det samme, som da jeg så udsendelsen om Ærø, jeg begyndte at kede mig en smule, ikke så meget, som da jeg så udsendelsen om Ærø, for Orø interesserer mig trods alt mere, men den havde lidt for megen karakter af; Banke, banke på, goddag og farvel igen. Der var lidt for megen Anne & Anders, lidt for lidt Orø eller sagt på en anden måde: Orø var en slags kulisse for de to tv-værter.

Og en to timers udsendelse om Isefjordens perle kam måske opfattes som for lang, hvis man ikke bor på Orø. Det halve kunne måske have gjort det.

Jørgen Flindt Petersen har for DR produceret nogle fantastisk gode udsendelser med titlen: Gensyn de de danske øer på DR-K, som bl.a. handlede om de sydfynske øer. Har set dem indtil flere gange. Når Jørgen Flindt Petersen f.eks. forlader Strynø, så føler man kender sjælen på den ø, og er kommet ind under huden på dens beboere. Det følte jeg ikke man gjorde med Anne & Anders på Ø-ventyr. Men det var vel nok heller ikke meningen. Men alt i alt: Udsendelsen var trods mine forbehold, reklamemæssigt guld værd.

6 thoughts on “Jespers Orø-klumme: DR2 ryddede vejene på Orø

 1. Til Jesper.

  Orø er en del af Holbæk, og det er da ganske dejligt at der er nogen fra Holbæk som skriver her på sitet. ikk?

  Hvis vi “skal” dele det op i Orø og Holbæk by for sig, var det måske en ide for dig og blive frivillig journalist for de ting der sker i og omkring Holbæk by? for på den måde at der måske kommer mere på sitet om Holbæk by?

  Jeg føler blot du skulle lade dig inspirere til at blive en del af dem der skriver til sitet her, og tage de ting frem du kan li omkring Holbæk by, frem for (som jeg læser det) kritisere og kalde det “orø online”.

  Men jeg er da ked af at du føler det sådan, men håber igen at du kan lade dig inspirere af det istedet.

 2. Der er alt for meget om Orø, i forhold til resten af kommunen. Hvis jeg skal tage jer seriøst skal i hele vejen rundt, og ikke kun Orø!

 3. Hvis man læser nordvestnyt.dk er der stort set INTET om Orø, de har heller ikke opdaget, at der har været en to timer lang udsendelse om Orø med to af tidens populæreste tv-værter i den bedste sendetid lørdag aften. Så hvis du vil se Holbæk – og KUN Holbæk – så er det nordvestnyt, du skal læse. På Holbækonline er hele kommunen med.

 4. Igen Jesper… Så syntes jeg du skal tage det som inspiration til at blive medlem af holdet og sørge for info omkring Holbæk by, for hvis du syntes det er useriøst, tror jeg ikke du kan klantre dem der arbejder frivilligt, men alle dem der ikke gør, som bor i Holbæk by.

  Så tag det som inspiration eller en udfordring, bliv en ildsjæl for Holbæk by, på samme måde som Orø har en ildsjæl der deler med HELE Holbæk hvad der sker i og omkring Orø.

  Klage kan man altid, det gør vi alle fra tid til anden, spørgsmålet er blot om man vil gå aktivt ind i det eller være passiv omkring det…

Comments are closed.