19. juli 2024

Filmen Hvidsten Gruppen kan ses i Mørkøv Kino. PR Foto.

Filmen Hvidsten Gruppen kan ses i Mørkøv Kino. PR Foto.

Den anmelder roste film om Hvidsten Gruppen kan i den kommende uge ses i Mørkøv Kino.

Har man ikke fået set den – eller har man lyst til at se den igen – så er chancen der nu. Selvom filmen netop er udsendt på DVD, så skal man ikke snyde sig selv for oplevelsen af at se den i biografen.

Bygget på en sand historie
Filmen om Hvidsten Gruppen er bygget på en sand historie. Under tyskernes besættelse af Danmark dannede ejeren af Hvidsten Kro en illegal gruppe, som beskæftigede sig med at modtage våben, ammunition og sprængstof nedkastet fra engelske fly.

I filmen følger vi gruppen, der endte med at blive taget af tyskerne og henrettet som den første modstandsgruppe i Danmark.

Filmen har manuscript af Ib Kastrup, Jørgen Kastrup, Torval Lervad og er instrueret af Anne Grethe Bjarup Riis. I rollerne ses bl.a. Jørn Spottag, Bodil Jørgensen, Thomas Ernst, Marie Bach Hansen og Jesper Rienfen Stahl.

Filmen kan ses i Mørkøv Kino fra mandag den 27. august til og med søndag d. 2. september, alle dage kl. 19.30. Se mere på www.morkovkino.dk

1 thought on “I biografen: Hvidsten Gruppen

Comments are closed.