14. juni 2024

Læreruddannelsen i Holbæk nedlægges til sommer. Arkivfoto: Rolf Larsen

Ny kan man får Specialpædagogik som linjefag på læreruddannelsen i Holbæk. Foto: Rolf Larsen

Læreruddannelsen Holbæk udbyder fra starten af september linjefaget specialpædagogik for interesserede lærerstuderende.

Linjefaget specialpædagogik giver redskaber til at inkludere børn med meget forskellige behov og forudsætninger i en travl hverdag. Færdiguddannede lærere har mulighed for at læse linjefaget på åben uddannelse.

Som lærer i dag skal man kunne inkludere børn med meget forskellige behov og forudsætninger men mange lærere savner redskaber til, hvordan man håndterer dette i en travl hverdag. Derfor opretter Lærerudannelsen i Holbæk til efteråret linjefaget Specialpædagogik, der skal ruste kommende og nuværende lærere til at håndtere børn med forskellige behov:

– Som læreruddannelsessted skal vi bidrage til at uddanne lærere, der har kompetencer i forhold til det, der kræves i skolen i dag. Og der er utrolig stor efterspørgsel på lærere med specialpædagogiske kompetencer, da lærere i dag skal inkludere børn i meget større omfang end tidligere. Derfor har vi prioriteret at oprette faget specialpædagogik på vores uddannelsessted i Holbæk, fortæller Uddannelseschef for Læreruddannelsen på University College Sjælland Stina Møllenbach.

Linjefaget specialpædagogik giver redskaber til at inkludere børn med særlige behov, herunder også børn med faglige problemer. Kompetencerne kan bruges både som underviser, pædagogisk konsulent eller udviklingskoordinator inden for det specialpædagogiske felt både i og uden for folkeskolen.

Åben Uddannelse
Der er stadig få ledige pladser på holdet, og er man som færdiguddannet lærer interesseret i at følge linjefaget under åben uddannelse kan studievejleder Susanne Esmer kontaktes for nærmere information