24. februar 2024
Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk
Nu starter skolerne igen efter ferien og det betyder traditionen to, at politiet vil gennemføre en skolestartskampagne i trafikken.

For travle bilister
Politiets erfaring fra tidligere års skolekampagner viser, at mange bilister har så travlt med at køre deres egne børn sikkert i skole, at de glemmer at tage hensyn til andre børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole. Mange bilister kører blandt andet alt for hurtigt på vejene omkring skolerne.

Ved skolestartskampagnen har politiet fokus på bilernes hastighed, om børnene er fastspændt i bilerne, om føreren selv benytter sikkerhedsselen, forældrenes trafikale adfærd herund bl.a. parkering og aflvering af børnene ved skolerne, samt skolepatruljernes arbejde.

At det er behov for politiets indsats viser tallene fra sidste års skolestartskampagne. Her blev der på landsplan skrevet flere end 9.500 hastighedssager ud for skolerne eller på skoleveje ved skolestart. 93 af disse overtrædelser var så grove, at føreren udover en bøde fik en betinget frakendelse af førerretten. Cirka 1.200 personer anvendte ikke sikkerhedssele og 305 fik ”klip” i kørekortet, fordi de ikke havde spændt børnene fast i bilen.

Læs også: Pas på de små i trafikken