19. april 2024

398.000 sad og så på da TV-kok Anne Hjernøe og dokumentarist Anders Aggers besøgte Orø. Foto: Egon Rix/DR

TV-kok Anne Hjernøe og dokumentarist Anders Agger besøger Orø – her er det den lokale motorcykelklub, der har fået besøg. Foto: Egon Rix/DR

Da den sidste istid smeltede for over 11.000 år siden stak der tæt på 400 danske øer op over vandlinjen. Nu tager DR2 seerne med til fire af dem – Ærø, Orø, Fur og Fanø.

I fire sommertemaudsendelser fra danske øer tager tv-kok Anne Hjernøe og dokumentarist Anders Agger ud for at finde øernes sjæl, traditioner, råvarer og de drivkræfter, der holder øerne i live. Første afsnit handler om Ærø og sendes lørdag d. 18. august. Ugen efter handler udsendelsen så om Orø.

Færgesvend, lyng og fossiler
I DRs pressemeddelse i forbindelse med udsendelserne står der bl.a.:

“På Orø møder seerne den karismatiske præst Kirsten Schmidt, som i følge rygtet har den korsfæstede Jesus tatoveret på ryggen. FærgeSvend, som har nedkæmpet pirater på verdenshavene, men i dag driver den ene af øens to færgeruter. Krofatter, Ole Brinkhmann, som har sat sit normale arbejdsliv på stand by, for at redde øens eneste kro. Og så møder Anders også skuespilleren Nikolaj Coster Waldau, hvor han har fundet roen og muligheden for bare at være sig selv – langt fra kendismiljøet.”

Programmet om Orø sendes lørdag d. 25. august kl.20.00 på DR2.

Se mere på programmets hjemmeside.

2 thoughts on “Hjernøe og Agger på Orø-eventyr

  1. PS ! Det er måske ikke den allerheldigste dag udsendelsen bliver sendt på, for samme weekend har MC-Island et stort motorcykeltræf, så enten må man vente med at komme til festen kl 22, eller sætte video-optageren i gang. Samme dag er der sensommer-kræmmermarked med levende musik foran Ø-butikken på Næsbyvej fra kl.10. Her er der også mulighed for at købe lidt godt til ganen leveret fra Spisestedet Orø, som først åbner kl. 16, idet det dels får besøg af en masse motorcykler , og dels skal der optages en lille reklamefilm om jule- arrangementer

  2. Jeg var så heldig Juleaften, at DR2 genudsendte programmerne fra de danske øer, med dejlige Anne Hjernøe.
    Det blev en dejlig aften i selskab med nogle mennesker, som ville gøre selv Søren Ryge misundelig.
    Anne er en dejlig person at være i selskab med fordi hun er sød, charmerende og samtidig med at kunne lave mad er hun osse begavet.
    Efter min mening står disse udsendelser fra de danske øer som noget af det bedste og mest medlevende tv der er produceret i mange år.
    Og så blev det en helt anderledes Juleaften.

Comments are closed.