26. september 2023

Medarbejdere fra beredskabet og kommunen har nu fjernet omkring 300 tons jord i Knabstrup, hvor et olietyveri betød, at omkring 7.000 liter dieselolie løb ud på jorden og ud i Knabstrup Møllebæk.

Olietyveriet blev opdaget mandag i sidste uge af en borger, som hurtigt fik slået alarm. Netop den hurtige reaktion, gjorde at beredskabet hurtigt kunne komme til at inddæmme forureningen og forhindre den i at brede sig. nabstrup Møllerende blev hårdt ramt af forureningen, men til gengæld har den hurtige indsats forhindret olieforureningen i at nå ud i Tuse Å.

Den fugtige jord i området gjorde at dieselolien ikke sev længere ned i jorden og var dermed medvirkende til, at forureningen ikke blev endnu værre.

Afventer Miljøstyrelsens vurdering
Om der skal fjernes mere end de allerede 300 tons jord er op til Miljøstyrelsen.

– Vi afventer nu Miljøstyrelsens vurdering af, om der skal tages nye jordprøver og om der skal fjernes mere jord eller på anden måde renses op i området, siger Niels Hermansen, der er afdelingsleder Natur, miljø og landskab i Holbæk Kommune til kommunens hjemmeside.

Læs: Alt om olieforureningen i Knabstrup