2. december 2024

Skiltet til Vej- og Bromuseet er for længst pillet ned. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Bestyrelsen for Danmarks Vej og bromuseum opgiver at få frivillige til at føre museet videre. Foto: Rolf Larsen.

Danmarks Vej- og Bromuseum forsøger at hænge fast med det yderste af neglene, efter Transportministieret tidligere i år meddelte, at man ikke længere vil financiere museet.

Efter Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i marts måned meddelte, at det statslige tilskud på 2,5 millioner kroner årligt til Danmarks Vej- og Bromuseum på Oldvejen ville bortfalde, har museets bestyrelse forsøgt at finde en anden måde, at få finansieret museet. Det bekræfter bestyrelsesmedlem Jørgen Topsøe Jensen overfor Holbaekonline.dk.

Bestyrelsen har bl.a. undersøgt, om det kunne lade sig gøre at frivillige drev stedet videre, men den idé bliver ikke til noget, fortæller Jørgen Topsøe Jensen.

Grunden til at Transportministeriet, der selv har været med til at oprette museet ni måneder efter åbningen fjernede tilskuddet til driften er, at museumsdrift, ifølge transportminister Henrik Dam Kristensen, ikke er en kerneopgave for ministeriet.

Det var ellers helt andre ord og mere optimistiske ord der lød, da den daværende transportminiter Hans Christian Schmidt indviede museet.

Borgmester: Grotesk
Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard kaldte i marts nyheden om bortfaldet af tilskuddet for “grotesk”.

– Jeg synes det er grotesk, at man indvier et museum for et halvt år senere at trække det økonomiske grundlag væk under selvsamme institutionen. Det er penge lige ud af vinduet og det er at gøre grin med de lokale ildsjæle og medarbejdere, der står bag museet, sagde Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard dengang.

Bestyrelsen sidder året ud
Hvis ikke der kommer en løsning, så museet kan drives videre, så lukker museet med årets udgang. Den nuværende bestyrelse bliver så siddende året ud, oplyser Jørgen Topsøe Jensen til Holbaekonline.dk

Læs også: Jørgen Topsøe: Ministeren og borgmesteren kan komme til kaffe