19. april 2024

Oliver og William var de mest populære navne sidste år. Denne lille fyr hedder dog Noa - det 4. mest populære navn. Foto: Holbaekonline.dk

Oliver og William var de mest populære navne sidste år. Denne lille fyr hedder dog Noa – det 4. mest populære navn. Foto: Holbaekonline.dk

Danmarks Statistik har kigget på hvilke navne der var mest populære, da forældrene sidste år skulle give deres børn navne.

I Vest- og Sydsjælland var det Emma, som flest forældre valgte til deres pige. For drengenes vedkommende var Oliver og William lige populære.

Sidste år blev 75 piger døbt Emma og 66 drenge fik navnet Oliver eller William.

Dermed adskiller Vest- og Sydsjælland sig ikke fra resten af landet. Her var det også navnene Emma, Oliver og William som var mest populære.

Isabella kom ind på en 2. plads blandt pigerne i Vest- og Sydsjælland, mens Lucas var det var mest populært efter Oliver og William.

De mest populære navne til nyfødte i Vest- og Sydsjælland:

Top 5 pige navne:
1 Emma (75)
2 Isabella (65)
3 Mathilde (61)
4 Caroline (46)
5 Clara (45) & Freja (45)

Top 5 drenge navne:
1 Oliver (66) og William (66)
3 Lucas (62)
4 Noah (59)
5 Magnus (58)

Danmarks Statistik har oplysningerne om fornavne fra CPR og tallene omfatter børn født i 2011, der er bosat i Danmark 1. juli 2012. Navnestatistikken er baseret på det første fornavn. To navne med bindestreg imellem betragtes som ét navn. For navne med flere stavemåder er deres antal lagt sammen og anført med den stavemåde, der er mest benyttet.

Kilde: Danmarks Statistik.