25. juni 2024

Der er masser af sjove sommerferieaktiviter i Andelslandsbyen Nyvang. PR Foto.

Hvordan morede børn sig i 1930érne – uden de moderne og tekniske muligheder: Tv, film, Ipode og computerspil?

Det fortælles og vises af Andelslandsbyen – alle hverdage i de næste fire uger, hvor der er fokus på børnene.

Der er masser af sjove sommerferieaktiviter i Andelslandsbyen Nyvang. PR Foto.

Hvordan var det i gamle dage?
Vi har set de på gamle danske film og måske har oldefar fortalt historier om dengang, han var dreng – det var sjovt og spændende, men fjernt fra dagens Danmark.

I andelslandsbyen gøres historierne levende og her kan man opleve hvordan børn morede sig i 1930érne – uden de moderne og tekniske muligheder som Tv, film, iPod og computerspil.

Hvad grøftekanten gemte
I uge 28, dvs. 9. – 15. juli, er der fokus på hvad naturen kan bringe af aktiviter. Når mormor plukkede lavendler, bandt hun dem til små kurve med silkebånd. De blev lagt mellem tøjet i klædeskabene og skufferne for at sprede vellugt og holde møllene på afstand. Pigebørnene legede i grøftekantens rige blomsterhav og flettede kranse, mens drengene undersøgte det myldrende insektliv. Sted: Ved Vej og Bro museet

Spil og spillopper
I uge 29, dvs. 16. – 22. jule er der fokus på gammeldags lege og spil fra dengang drenge var drenge og piger var piger.
Sted: Skoletjenesten.

Kværn korn og bag pandekager
I Uge 30, dvs. 23. – 29. juli, kan man kvæne sig eget korn på gammeldags manér og lave en dej til pandekager, som bages på en jernplade på gamle sparekomfurer. Sted: Skoletjenesten.

Sving med uld og stof
I uge 31, dvs. 30. juli – 5. august, er der fokus på håndarbejde og husflid. Billeder, filt med uld og stofrester er en herlig kombination. Her er mulighed for at lave svingere. Poser og alskens husflidstin for børn i alle aldre. Hvis ikke man ved hvordan man leger ”snoreleg”, eller hvordan man laver en ”hvæsegasse” –ja, så er det blot at komme på besøge og prøve selv. Sted: Skoletjenesten.

Udover ovennævnte aktiviteter er der også mulighed for at være hemmeligagent og hjælpe “Lauritz Betjent” med at fange mystiske kriminelle personer fra ”Uzbezicistan”. Det foregår hver tirsdag i de fire uger.

Skulle det ikke være nok, er der mulighed for at lege med gamle legetøj på husmandsstedet, køre i hestevogn, lære om dyrene på landet og besøg mejeriet, når det er i drift.

Alle aktiviteter foregår ikke hver dag, så klik gerne ind på hjemmesiden: www.andelslandsbyen.dk og læs mere om hvor og hvornår.